Naturligt slank

Författare: Fedon Lindberg

Utgivningsdag: 2002-01-16
Recensionsdag: 2002-01-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Ät gott, ät ofta och ät dig mätt, är dr Fedon Lindbergs råd i Naturligt slank. Han förklarar hur du kan må bättre, öka din prestationsförmåga och gå ner i vikt, genom att använda dig av den bästa medicinen till buds - nämligen mat. Det handlar inte om bantning eller kaloriräkning, utan snarare om att förstå hur maten fungerar och hur den påverkar vår hälsa.     Det är känt att anlag för övervikt, diabetes, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar är ärftliga, men att det är vår livsstil som avgör om vi blir sjuka. Det är också känt att de flesta som kortsiktigt ändrar sin kost genom att banta lägger på sig kilona de tappat igen inom ett år. En mer långsiktig förändring av våra matvanor måste till. Nyckeln till en sådan förändring, menar Lindberg, heter glykemiskt index. Enkelt uttryckt handlar det om att äta mer proteiner och färre kolhydrater, att äta många måltider varje dag och mer frukt och grönt, så att kroppens förbränning av maten blir mer effektiv.     Här beskrivs de senaste rönen inom denna forskning på ett kunnigt och lättfattligt vis. Boken innehåller också en matsedel för fyra veckor, tabeller över olika livsmedels glykemiska index och över fyrtio inspirerande recept. Dr Fedon Lindberg är specialist på invärtesmedicin och har forskat både i USA och i Norge. Han grundade 1999 i Oslo den första kliniken för behandling av övervikt och av s.k. livsstilssjukdomar.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-01-16 Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: Naturlig slank med kost i balanse Antal sidor: 168 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137118376 (2002-01-16); Danskt band, 9789137122564 (2003-01-22)

Fler böcker av författaren

Naturligt slank

Författare: Fedon Lindberg

Utgivningsdag: 2002-01-16
Recensionsdag: 2002-01-16

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Ät gott, ät ofta och ät dig mätt, är dr Fedon Lindbergs råd i Naturligt slank. Han förklarar hur du kan må bättre, öka din prestationsförmåga och gå ner i vikt, genom att använda dig av den bästa medicinen till buds - nämligen mat. Det handlar inte om bantning eller kaloriräkning, utan snarare om att förstå hur maten fungerar och hur den påverkar vår hälsa.     Det är känt att anlag för övervikt, diabetes, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar är ärftliga, men att det är vår livsstil som avgör om vi blir sjuka. Det är också känt att de flesta som kortsiktigt ändrar sin kost genom att banta lägger på sig kilona de tappat igen inom ett år. En mer långsiktig förändring av våra matvanor måste till. Nyckeln till en sådan förändring, menar Lindberg, heter glykemiskt index. Enkelt uttryckt handlar det om att äta mer proteiner och färre kolhydrater, att äta många måltider varje dag och mer frukt och grönt, så att kroppens förbränning av maten blir mer effektiv.     Här beskrivs de senaste rönen inom denna forskning på ett kunnigt och lättfattligt vis. Boken innehåller också en matsedel för fyra veckor, tabeller över olika livsmedels glykemiska index och över fyrtio inspirerande recept. Dr Fedon Lindberg är specialist på invärtesmedicin och har forskat både i USA och i Norge. Han grundade 1999 i Oslo den första kliniken för behandling av övervikt och av s.k. livsstilssjukdomar.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2002-01-16 Översättare: Kerstin Törngren Originalutgåvans titel: Naturlig slank med kost i balanse Antal sidor: 168 Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137118376 (2002-01-16); Danskt band, 9789137122564 (2003-01-22)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare