Montignacs hjärtdiet

Ät rätt och förebygg hjärtsjukdomar
Författare: Michel Montignac

Utgivningsdag: 2004-04-14
Recensionsdag: 2004-04-14

Mediakontakt: Annelie Eldh

Trots att vi lever allt längre i västvärlden är hjärt-kärlsjukdomarna fortfarande en av de främsta dödsorsakerna. Ändå visar alla vetenskapliga undersökningar att kosten inte bara är den viktigaste riskfaktorn utan att man också med kosten lättast förebygger sjukdomar. Att välja rätt livsmedel är absolut nödvändigt för den som lider av fetma, diabetes, högt blodtryck, för individer med kritiska kolesterol- och triglyceridvärden liksom för stressade personer och rökare, eftersom särskilt dessa är i riskzonen.     I denna väldokumenterade bok lär oss Michel Montignac på sitt typiska pedagogiska vis att förstå de många olika riskfaktorer som finns för hjärt-kärlsjukdomar. Han hjälper oss att upptäcka möjligheterna hos olika födoämnen, han lär oss att välja rätt och använda de förebyggande åtgärder som står till buds.     Precis som i tidigare böcker drar sig Montignac inte för att ta avstånd från gängse uppfattningar på området och återupprättar vissa livsmedel som ost, ägg, mörk choklad, vin och till och med gåslever. Han går igenom valet av rätt sorts fett, vikten av kolhydrater med lågt glykemiskt index, lämpliga proteiner och balansen dem emellan, rätt sorts fibrer, antioxidanter och andra näringsämnen. Han tar också upp vinet och dess goda inverkan om det intas dagligen och i måttlig mängd, kaffe, te, choklad och den utmärkta medelhavskosten i stort (olivolja, vin, fisk, grönsaker), samt situationen för veganer och vegetarianer samt inte minst betydelsen av riktig livsföring: bl.a. ingen rökning men tillräcklig motion.     Med stöd av vetenskapliga studier som visar att kostrekommendationerna i hans metod är bland de bästa då det gäller att minska riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar uppmanar Montignac oss än en gång i Montignacs hjärtdiet att ta livet från den bästa sidan, det vill säga satsa på näringsriktig gastronomi.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-04-14 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Louise Thulin Originalutgåvans titel: Bien manger pour prévenir les maladies du cœur avec la méthode Montignac Originalutgåvans utgivningsår: 2001 Omslagsformgivare: Jan Cervin Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 240 Mått: 140 x 220 x 21 mm Vikt: 456 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137123745 (2004-04-14)

Fler böcker av författaren

Montignacs hjärtdiet

Ät rätt och förebygg hjärtsjukdomar
Författare: Michel Montignac

Utgivningsdag: 2004-04-14
Recensionsdag: 2004-04-14

Mediakontakt: Annelie Eldh

Trots att vi lever allt längre i västvärlden är hjärt-kärlsjukdomarna fortfarande en av de främsta dödsorsakerna. Ändå visar alla vetenskapliga undersökningar att kosten inte bara är den viktigaste riskfaktorn utan att man också med kosten lättast förebygger sjukdomar. Att välja rätt livsmedel är absolut nödvändigt för den som lider av fetma, diabetes, högt blodtryck, för individer med kritiska kolesterol- och triglyceridvärden liksom för stressade personer och rökare, eftersom särskilt dessa är i riskzonen.     I denna väldokumenterade bok lär oss Michel Montignac på sitt typiska pedagogiska vis att förstå de många olika riskfaktorer som finns för hjärt-kärlsjukdomar. Han hjälper oss att upptäcka möjligheterna hos olika födoämnen, han lär oss att välja rätt och använda de förebyggande åtgärder som står till buds.     Precis som i tidigare böcker drar sig Montignac inte för att ta avstånd från gängse uppfattningar på området och återupprättar vissa livsmedel som ost, ägg, mörk choklad, vin och till och med gåslever. Han går igenom valet av rätt sorts fett, vikten av kolhydrater med lågt glykemiskt index, lämpliga proteiner och balansen dem emellan, rätt sorts fibrer, antioxidanter och andra näringsämnen. Han tar också upp vinet och dess goda inverkan om det intas dagligen och i måttlig mängd, kaffe, te, choklad och den utmärkta medelhavskosten i stort (olivolja, vin, fisk, grönsaker), samt situationen för veganer och vegetarianer samt inte minst betydelsen av riktig livsföring: bl.a. ingen rökning men tillräcklig motion.     Med stöd av vetenskapliga studier som visar att kostrekommendationerna i hans metod är bland de bästa då det gäller att minska riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar uppmanar Montignac oss än en gång i Montignacs hjärtdiet att ta livet från den bästa sidan, det vill säga satsa på näringsriktig gastronomi.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-04-14 Genre: Livsstil, hobby och fritid Översättare: Louise Thulin Originalutgåvans titel: Bien manger pour prévenir les maladies du cœur avec la méthode Montignac Originalutgåvans utgivningsår: 2001 Omslagsformgivare: Jan Cervin Thema-kod: Mat och dryck Antal sidor: 240 Mått: 140 x 220 x 21 mm Vikt: 456 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137123745 (2004-04-14)

Fler böcker av författaren

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare