Laga mat med naturligt östrogen

Utgivningsdag: 2004-09-01
Recensionsdag: 2004-09-01

Mediakontakt: Annelie Eldh

Ingen fråga inom ämnet kvinnohälsa väcker så stor förvirring som frågan om östrogenbehandling (hormonersättningsterapi). Ständigt nya och motsägelsefulla rön – bra mot hjärt-kärlsjukdomar i går, ökad risk för bröstcancer i dag – har gjort många tveksamma till vad som en gång lanserades som en mirakelmedicin.   Men det finns goda alternativ! Ett som kommit särskilt starkt på senare tid är växtöstrogener (eller fytoöstrogener) – ett ämne som finns naturligt i många livsmedel, till exempel sojabönor. Växtöstrogener har en östrogenliknande effekt och kan lindra klimakteriebesvär.   Laga mat med naturligt östrogen presenterar sjuttio läckra och nyttiga maträtter rika på växtöstrogener. Vad sägs till exempel om thailändsk tofu med spenat och till dessert banan- och kardemummayoghurt? Eller en skiva av det berömda mirakelbrödet? Rätterna känns fräscha och moderna utan att vara det minsta krångliga eller sökta. Många av dem har hämtat inspiration från andra världsdelar än vår.    I en introduktion presenteras på ett lättfattligt sätt de senaste rönen om klimakteriet och olika sätt att komma tillrätta med övergångsbesvären. Boken är rikt illustrerad med fotografier i färg.

Angie Jefferson har haft olika uppgifter inom den brittiska motsvarigheten till socialstyrelsen. Hon skriver regelbundet om hälsa för både vårdpersonal och allmänheten och medverkar i radio- och tv-program.

 

Fiona Hunter har sysslat med näringslära i mer än tjugo år. Hon är nu frilansjournalist med hälsa som specialintresse.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-09-01 Översättare: Kerstin Salomon Originalutgåvans titel: The Natural Menopause Cookbook Originalutgåvans utgivningsår: 2004 Omslagsformgivare: Anders Timrén Antal sidor: 144 Mått: 195 x 260 x 12 mm Vikt: 570 g Format (utgivningsdatum): Danskt band, 9789137126050 (2004-09-01)

Laga mat med naturligt östrogen

Utgivningsdag: 2004-09-01
Recensionsdag: 2004-09-01

Mediakontakt: Annelie Eldh

Ingen fråga inom ämnet kvinnohälsa väcker så stor förvirring som frågan om östrogenbehandling (hormonersättningsterapi). Ständigt nya och motsägelsefulla rön – bra mot hjärt-kärlsjukdomar i går, ökad risk för bröstcancer i dag – har gjort många tveksamma till vad som en gång lanserades som en mirakelmedicin.   Men det finns goda alternativ! Ett som kommit särskilt starkt på senare tid är växtöstrogener (eller fytoöstrogener) – ett ämne som finns naturligt i många livsmedel, till exempel sojabönor. Växtöstrogener har en östrogenliknande effekt och kan lindra klimakteriebesvär.   Laga mat med naturligt östrogen presenterar sjuttio läckra och nyttiga maträtter rika på växtöstrogener. Vad sägs till exempel om thailändsk tofu med spenat och till dessert banan- och kardemummayoghurt? Eller en skiva av det berömda mirakelbrödet? Rätterna känns fräscha och moderna utan att vara det minsta krångliga eller sökta. Många av dem har hämtat inspiration från andra världsdelar än vår.    I en introduktion presenteras på ett lättfattligt sätt de senaste rönen om klimakteriet och olika sätt att komma tillrätta med övergångsbesvären. Boken är rikt illustrerad med fotografier i färg.

Angie Jefferson har haft olika uppgifter inom den brittiska motsvarigheten till socialstyrelsen. Hon skriver regelbundet om hälsa för både vårdpersonal och allmänheten och medverkar i radio- och tv-program.

 

Fiona Hunter har sysslat med näringslära i mer än tjugo år. Hon är nu frilansjournalist med hälsa som specialintresse.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-09-01 Översättare: Kerstin Salomon Originalutgåvans titel: The Natural Menopause Cookbook Originalutgåvans utgivningsår: 2004 Omslagsformgivare: Anders Timrén Antal sidor: 144 Mått: 195 x 260 x 12 mm Vikt: 570 g Format (utgivningsdatum): Danskt band, 9789137126050 (2004-09-01)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare