Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
I grunden utan skuld

Författarbilder

235661 235662
Om I den innersta kretsen

”Miljön är fint skildrad och det är bra driv i ’I den innersta kretsen’ …”
Hallands Nyheter

”Mörka hemligheter och heta känslor hos de rika och berömda kommer upp till ytan. Spänning, relationsproblem och skärgårdsskildring i en skön blandning!”
Må Bra

”Mysig är ett bra ord som beskriver Viveca Stens deckare även om hon också kan växla upp tempot och verkligen få läsaren att vända blad efter blad. ... Viveca Stens styrka som författare är hennes goda juridikkunskaper och hennes intressanta miljöbeskrivningar. Det kan inte heller vara många som inte blir intresserade av att åka till Sandhamn i sommar efter att ha läst hennes deckare.”
Västerbottens-Kuriren

”Tätare och mer utvecklad intrig än i den första. En riktigt upplysande och spännande mordhistoria.”
Magasin P4, Sveriges Radio

”Valuta för pengarna!”
Dast Magazine

Om I de lugnaste vatten

”Det är en mycket lovande debut, som gör att Viveca Sten kan klämma in sig bland de bästa deckarförfattarinnorna. Det är bara att läsa och njuta, samt vänta med spänning på nästa bok.”
Dagbladet

”… hon tar direkt upp kampen med Camilla Läckberg om vem som är bäst på att skildra mord och mys i svenska kustsamhällen … när Sten i slutet av sin roman beskriver en kamp på liv och död mot tiden är det andlöst spännande.”
Hallandsposten

”Boken är spännande från första till sista sidan, perfekt sommarläsning.”
Skaraborgs Allehanda

”Viveca Stens romandebut är en riktig nagelbitare, framför allt upplösningen. Det är mycket läsvärt och redan ser jag fram emot del två i hennes bokserie om Thomas och Nora och livet på Sandhamn.”
Värnamo Nyheter

I grunden utan skuld

Vad väcker ett sådant fruktansvärt raseri?

En mörk höstkväll försvinner en ung flicka spårlöst på Sandhamn. Kriminalinspektör Thomas Andreasson från Nackapolisen deltar i sökandet, som försvåras av stormar och regn. Efter några dygn ger polisen upp. Det antas att flickan har drunknat, att hon tagit livet av sig.

Några månader senare är Sandhamn inbäddat i snö och is. Thomas barndomsvän Nora Linde har av en slump fått reda på att hennes man varit otrogen. Förtvivlad åker hon ut till ön med sina söner för att få tänka i lugn och ro. När barnen en dag leker ute i skogen gör de ett makabert fynd.

Det är den förvunna flickan som har bragts om livet och skändats på ett fruktansvärt sätt. Varför har hon blivit utsatt för sådant raseri?

Thomas och hans kollegor har fått ytterligare ett svårt mordfall att lösa. Ledtrådarna är lika få som då de försökte utreda flickans försvinnande, och mötet med hennes föräldrar väcker minnet av då Thomas förlorade sin egen dotter. Hans före detta hustru, Pernilla, har plötsligt flyttat hem till Stockholm igen. Och medan han försöker trösta Nora som sörjer sitt havererade äktenskap börjar han undra om han och Pernilla kanske kan hitta tillbaka till varandra igen.

I grunden utan skuld är Viveca Stens tredje deckare i den populära Sandhamnserien. Här får vi även följa den unge Thorwald som växer upp på ön i början av 1900-talet. Livet i ytterskärgården är svårt, och Thorwald lever i ständig skräck för att drabbas av sin fars vredesutbrott. Men han finner också kärleken i den jämnåriga Karolina. Slutligen löper historierna samman och det visar sig att det förflutna lever vidare i nuet på ett sätt som ingen hade kunnat ana.


Recensionsdatum 2010-03-24

28 maj 2013

Vandra i Viveca Stens fotspår på Sandhamn
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Viveca Sten
 • Recensionsdatum:

  2010-03-24
 • ISBN:

  9789137135298
 • Genre:

  Deckare, thrillers och spänning
 • Utgivningsår:

  2010
 • Mediakontakt:

  Bonnierförlagen Press
 • Bredd:

  163 mm
 • Höjd:

  233 mm
 • Djup:

  27 mm
 • Antal sidor:

  311
 • Vikt:

  0.573
 • Serie:

  Morden i Sandhamn 03
 • Omslagsformgivare:

  Johan Petterson
Författaren
Viveca Sten

Foto: Caroline Andersson

Viveca Sten

Viveca Sten är chefsjurist på Posten Norden. Hon bor utanför Stockholm med man och tre barn och har sedan hon var liten tillbringat somrarna på Sandhamn. Våren 2008 debuterade hon som skönlitterär författare med kriminalromanen I de lugnaste vatten som blev en mycket stor framgång . Ett år senare följde hon upp succén med I den innersta kretsen . Den första boken spelas nu in för TV4:s räkning, med Alexandra Rapaport, Jakob Cedergren och Harriet Anderson i huvudrollerna. www.vivecasten.se

Läs mer om författaren

Fler böcker från författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40