Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Ja jag har mens, hurså?

Författarbilder

248929 248928

"Jag älskar hennes roliga språk och sköna stil ... Äntligen finns den perfekta boken som talar till våra pre-teens på det enda språk som de förstår, nämligen youtubiska. Det är fantastiskt roligt ... men samtidigt informativt och feministiskt."
Göteborgs-Posten

"Hon kan ju skriva också. Bra. För Henry lyckas med konststycket att vara såäl informativ, rolig som politiskt korrekt. ... Tack, Clara."
Expressen

"Tog mig lite med storm ... det kan vara befriande skönt att dela sina besvär, undringar och konstaterande med någon. Varför då inte med Clara Henry."
Blekinge Läns Tidning

"Ja jag har mens, hurså? är lika mycket handbok som manifest, det är roligt, välskrivet, viktigt och charmigt. Köp den, läs den, älska Clara Henry!"
Amelia

"Clara Henry är uppdaterad, påläst snabb, smart och tar ingen skit. Hon bländar med sin rapphet och bestämmer själv var skåpet ska stå. Precis som med det offentliga rummet, tar hon också språket och gör vad hon vill med det. Skissar snabba bilder ur sitt liv, blandar koder och förkortningar från sociala medier med längre, problematiserande resonemang. ... Ja jag har mens, hurså? blir förutom att vara en tillfredsställande detaljerad beskrivning av mens (med klockrena illustrationer av Li Söderberg) också ett kraftfullt upprop om att STÅ PÅ SIG. ... Kanske kan Henry göra för nästa generation vad ingen gjorde för min - och uppenbarligen ingen för hennes."
Skaraborgs Läns Tidning

"Den perfekta boken för tonårskidsen ... Clara Henry är den coola storasystern jag hade önskat mig, hon som håller en i handen och uppmanar en att vara stark och sluta skämmas. Detta är med andra ord den ultimata boken att sätta i händerna på alla pubertetskids. Och då menar jag alltså inte bara tjejer."
HallandsPosten


"Boken är inte bara rolig, utan även välskriven. Jag läste med stor behållning; lärde mig en del och skrattade högt flera gånger."
BTJ


Ja jag har mens, hurså?

Youtubestjärna guidar i mensdjungeln
Köp

Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin närhet som klagar över denna fantastiska plåga, förklarar hon vad det innebär att ha en livmoder.

Har du alltid undrat vad mens  är, varför det kan göra så fruktansvärt ont i magen eller varför det enda du vill göra ibland är att äta choklad och titta på söta kattvideor? Har du reagerat på hur tabubelagt det är att prata om något som hälften av jordens befolkning går igenom en gång i månaden under hela sitt fruktbara liv? Och framför allt: har du letat efter det bästa svaret till frågan ”har du mens eller?”

I Ja jag har mens, hurså? delar Clara Henry med sig av sina egna erfarenheter och personliga tips till alla som har eller väntar på att få mens. Hon förklarar även olika termer och vad menstruation faktiskt innebär, går igenom olika mensskydd, redogör för hur man behandlat mens historiskt och om sambandet mellan mens och jämställdhet. Allt detta med sin unika, starka och underhållande röst.

Och om du plötsligt skulle sukta efter något sött – vare sig det gäller godis eller gulliga djur – misströsta ej. I den här boken finner du allt du söker. Välkommen till mensklubben!

Marie Björk
Recensionsdatum 2015-09-23

2 februari 2016

Clara Henry får Hälsopriset i kategorin Årets författare
Clara Henry tilldelas Hälsopriset 2016 i kategorin Årets författare för boken ”Ja jag har...
Läs mer

25 november 2015

Möt våra författare i julhandeln!
Clara Henry, Viveca Sten, Denise Rudberg, och Stefan Ahnhem är några av författarna som komm...
Läs mer

10 november 2015

Möt Sveriges hetaste författare
Missa inte tillfället att få lyssna till några av Sveriges hetaste författare just nu, när d...
Läs mer

30 oktober 2015

Kom och träffa Clara Henry här
Kom och träffa Clara Henry, bokaktuell med "Ja jag har mens, hurså?".
Läs mer

22 september 2015

Forums författare på Bokmässan!
Denna veckan drar Bokmässan igång, en av årets höjdpunkter för alla bokälskare.
Läs mer
Visar 2 av 5

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Clara Henry
 • Recensionsdatum:

  2015-09-23
 • ISBN:

  9789137147918
 • Genre:

  Personlig utveckling
 • Utgivningsår:

  2015
 • Mediakontakt:

  Marie Björk
 • Fotograf:

  Kristine Wreyford
 • Illustratör:

  Li Söderberg
Författaren
Clara Henry

Foto: Kristine Wreyford

Clara Henry

CLARA HENRY är född 1994 och bor i Stockholm. Hon började blogga när hon var tolv år gammal och är idag den största Youtube-”vloggaren” i Norden. Tack vare sin unika stil och originella humor har hon fått hundratusentals följare på Youtube, Instagram och Twitter.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Illustratören
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40