Pannkakor cirka 12 stycken

Per Myrström
Köp boken

Utgivningsdag: 2004-10-13
Recensionsdag: 2004-10-13

Mediakontakt: Annelie Eldh

Lär dig att odla pannkakor i trädgårdslandet!   Till tolv pannkakor behöver du: ett par kvadratmeter trädgårdsland; vete, raps, ärtor och vall; en ko och en höna samt en stor portion tålamod. Det här är förmodligen världens mest avancerade pannkaksrecept. Men ändå är det just så alla pannkakor blir till, såväl färdigköpta som hemgräddade.   Parallellt med att pannkakssmeten spirar i trädgårdslandet följer vi hur storbonden går till väga i det riktiga jordbruket för att producera samma sak: en sats pannkakor, ca tolv stycken.   En rad följdfrågor infinner sig kanske här: Hur fungerar en höna, vad händer med mjölken innan den hamnar i pannkakssmeten, hur får vi fram olja ur rapsfrön och vad ska vi med alla ärtorna till?   Med stort allvar men ständigt med glimten i ögat leder Per Myrström läsaren igenom receptet och på vägen till färdig pannkaka får vi lära oss om hur det storskaliga jordbruket fungerar.    Pannkakor cirka 12 stycken är lika mycket boken för naturanalfabeter som tror att mjölken kommer från Arla, och för riktiga odlingsentusiaster. Den är rikt illustrerad med färgfotografier som luktar falurödfärg, nyslaget hö och upplöjd åker. Ingen kan motstå Per Myrströms minst sagt originella bok om hur en av våra mest populära maträtter blir till.    Välkommen till pannkaksfabriken!

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-10-13 Genre: Mat & dryck Fotograf: Albert Håkansson Formgivare: Anna Harvard Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 96 Mått: 189 x 225 x 14 mm Vikt: 478 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137123950 (2004-10-13)

Pannkakor cirka 12 stycken

Per Myrström
Köp boken

Utgivningsdag: 2004-10-13
Recensionsdag: 2004-10-13

Mediakontakt: Annelie Eldh

Lär dig att odla pannkakor i trädgårdslandet!   Till tolv pannkakor behöver du: ett par kvadratmeter trädgårdsland; vete, raps, ärtor och vall; en ko och en höna samt en stor portion tålamod. Det här är förmodligen världens mest avancerade pannkaksrecept. Men ändå är det just så alla pannkakor blir till, såväl färdigköpta som hemgräddade.   Parallellt med att pannkakssmeten spirar i trädgårdslandet följer vi hur storbonden går till väga i det riktiga jordbruket för att producera samma sak: en sats pannkakor, ca tolv stycken.   En rad följdfrågor infinner sig kanske här: Hur fungerar en höna, vad händer med mjölken innan den hamnar i pannkakssmeten, hur får vi fram olja ur rapsfrön och vad ska vi med alla ärtorna till?   Med stort allvar men ständigt med glimten i ögat leder Per Myrström läsaren igenom receptet och på vägen till färdig pannkaka får vi lära oss om hur det storskaliga jordbruket fungerar.    Pannkakor cirka 12 stycken är lika mycket boken för naturanalfabeter som tror att mjölken kommer från Arla, och för riktiga odlingsentusiaster. Den är rikt illustrerad med färgfotografier som luktar falurödfärg, nyslaget hö och upplöjd åker. Ingen kan motstå Per Myrströms minst sagt originella bok om hur en av våra mest populära maträtter blir till.    Välkommen till pannkaksfabriken!

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2004-10-13 Genre: Mat & dryck Fotograf: Albert Håkansson Formgivare: Anna Harvard Thema-kod: Kokböcker Antal sidor: 96 Mått: 189 x 225 x 14 mm Vikt: 478 g Format (utgivningsdatum): Inbunden, 9789137123950 (2004-10-13)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare