Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
De försvunna
"De försvunna är en psykologisk spänningsroman på högsta nivå."
BTJ

”Spännande till sista sidan”
Amelia

”Galet spännande ... förvirrande, omskakande och obehagligt trovärdig”
Året runt

”Till den som behöver något riktigt gastkramande”
Damernas Värld

”Suggestiv ... bra intrig”
Dagens Nyheter

"Eriksson fångar välskrivet paniken, rädslan och hur människor kan påverka och förstöra varandra ... Mer intressant än det konkreta våldet är osäkerheten i vad som verkligen har hänt - berättaren lurar både sig själv och läsaren."
Borås Tidning

"Svenska Caroline Eriksson, som tidigare 'dramatiserat' verkliga historiska mord i 'Djävulen hjälpte mig' och 'Inga gudar jämte mig', har en helt egen röst och ett eget sätt att använda det här greppet i sin psykologiska thriller 'De försvunna'. Inledningen är ohyggligt bra, nästan plågsam att läsa, när en familj ror ut till en ö, men bara kvinnan kommer tillbaka. Var är de andra? Hur kunde de försvinna? Efter hand sviktar det lite i trovärdighet då och då, men så plötsligt vrider Eriksson allt ett spännande varv till."
Forum

”Suggestiv i sättet att locka fram bilder hos läsaren. Efter de två tidigare böckerna ... som båda var välskrivna och medryckande, träder nu Caroline Eriksson fram som en av landets bästa författare av psykologiskt inriktad spänning.”
Dast Magazine

Bloggrecensioner:

"Ibland blir man knockad av något man läser. Det händer inte jätteofta, men det händer. Och det händer när jag läser Caroline Erikssons De försvunna. Jag tar smällen mot huvudet, men det är en smärta jag njuter av. För det bör sägas direkt: De försvunna är en av de bästa svenska spänningsromaner jag läst på länge. Punkt."
Döda zonen

”Det är en riktigt bra bok. En tät, mörk och obehaglig historia. Mer av ett psykologiskt drama än en psykologisk thriller skulle jag dock påstå. Föredömligt lagom lång också. 237 mycket spännande sidor.”
Bokboxen

”Jag tycker Caroline har lyckats väldigt bra med att få till en mystisk känsla och man vet verkligen inte alls hur det ska sluta. Språket är bra och handlingen är tät och väldigt intensiv. Jag sträckläste boken, förutom då blodtrycket steg för mycket. Precis min typ av bok gåtfull, spännande och ett oförutsägbart slut. BETYG 5”
Mias Bokhörna

"Mörk, skrämmande & alldeles fantastiskt bra!!! Betyg: 5 av 5"
Jennies boklista

"Som tät och intensiv psykologisk thriller är den här romanen helt förstklassig, underförstått en bok man har svårt att lägga ifrån sig innan den är färdigläst ... Sammanfattningsvis: Ett måste att läsa denna höst för alla som gillar spänningsromaner! Betyg: 4/5"
Bokhyllan

"De försvunna av Caroline Eriksson är en gastkramande, mörk och oerhört fascinerande spänningsroman. Från sida ett så fångar Eriksson läsaren med mystik, där vi får följa med huvudkaraktären Greta under några dagar i total förvirring. Känslan att inte alls veta vad som händer, både för Greta och för en själv som läsare är i fokus och detta lyckas Eriksson förmedla på ett fantastiskt sätt. Ibland är spänningen så hög att jag kommer på mig själv att inte andas, ibland är kasten så tvära att det enda man har i åtanke är att man måste skynda sig att fortsätta läsa. Jag vill läsa den om och om och om och om igen! 5 av 5!"
Annas deckartips

"Min uppmaning är till alla er som läser deckare och spänningsromaner men är på jakt efter något nyskapande som ni inte läst tidigare, läs De försvunna och ni kommer att bli slagna med häpnad. Men om höstmörkret smugit sig på kan ett gott råd vara att behålla lamporna tända. 4+ av 5."
Johannas deckarhörna

”Caroline Eriksson tillhör de allra bästa i den här genren i Sverige”
Tankar från en samlares hjärna/Nisse Scherman (ledamot i Svenska Deckarakademin)

De försvunna

"De försvunna är en psykologisk spänningsroman på högsta nivå." BTJ
 • Finns i butik senast 2015-09-15
 • ISBN: 9789137145792
 • Genre: Deckare
Köp

De försvunna är en gastkramande och oförutsägbar psykologisk spänningsroman av Caroline Eriksson, där ingen är den man tror och ingenting är som det först verkar.

En solig sensommarkväll tar Greta, Alex och dottern Smilla båten från sommarstugan vid den mytomspunna sjön Maran och åker ut till ön. Greta stannar kvar i båten medan de andra går iland. De kommer inte tillbaka. Förvirrad går även Greta iland, hon ropar och letar, men kan inte hitta Alex och Smilla någonstans. Det mystiska försvinnandet, och det febrila sökande som tar vid, leder Greta steg för steg ner i en avgrund av förvirring och tilltagande mörker.

Det står snart klart att Alex och Gretas relation präglats av destruktiva mönster. Dessutom har en omvälvande händelse i barndomen satt djupa spår i henne. Historien gör sig påmind och frågan är vad som är sanning och vad som är lögn, verklighet och fantasi. Kan sägnerna om sjön Marans onda krafter stämma? Finns det ett samband mellan försvinnandet och det som skedde den kvällen för många år sedan, då Gretas pappa dog? Och vad har egentligen hänt med Alex och Smilla?

Recensionsdatum 2015-09-15

18 augusti 2016

Premiär för skrivarpodden med Ninni Schulman och Caroline Eriksson
Premiären för podden ”Skriv en bestseller – eller en annan bok” med Ninni Schulman och...
Läs mer

25 november 2015

Möt våra författare i julhandeln!
Clara Henry, Viveca Sten, Denise Rudberg, och Stefan Ahnhem är några av författarna som komm...
Läs mer

22 september 2015

Forums författare på Bokmässan!
Denna veckan drar Bokmässan igång, en av årets höjdpunkter för alla bokälskare.
Läs mer
Visar 2 av 3

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Caroline Eriksson
 • Recensionsdatum:

  2015-09-15
 • ISBN:

  9789137145792
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2015
 • Formgivare:

  Lotta Kühlhorn
Författaren
Caroline Eriksson

Foto: Martin Stenmark

Caroline Eriksson

Caroline Eriksson är socialpsykolog och författare. Hon har tidigare skrivit de historiska spänningsromanerna Djävulen hjälpte mig och Inga gudar jämte mig , baserade på verkliga svenska mordfall. De försvunna är hennes första helt igenom fiktiva roman.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40