Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Eldjägarna

Författarbilder

236959 236956 236958 236957 195441 236955

”Eldjägarna är den bästa i den fristående sviten inspirerad av de fyra elementen. Här får han med dagsaktuella frågor på ett bra sätt i berättelsen om ett bränt lik som hittas i skogen. Spännande och inkännande med mersmak!”
Upsala Nya Tidning

” ... intrigen är intelligent, och handlar huvudsakligen om nutidens globala slavarbetare som forslas över jorden och även finns i Sverige. Det handlar också om det svenska samhällets oförmåga att rädda sina svagaste. Mördarna är skrämmande trovärdiga, vilket är ovanligt i genren.”
Dagens Nyheter

”På sedvanligt Kallentoftvis får de döda tala och mottagaren är förstås den engagerade, men så sköra Malin Fors. Rappt, omänskligt och bladvändande.”
Nerikes Allehanda 

”Mons Kallentoft rör sig elegant mellan olika samhällsklasser i Linköpingstrakten och samhällsskildringen är ständigt närvarande. ... Styrkan är också personskildringen, främst av Malin Fors, men även av de andra poliserna. ... Rekommenderas.”
Byggnadsarbetaren

”Som vanligt planterar författaren skickligt det gällande elementet i berättelsen. Det brinner. I människohjärtan och i världen.”
Dagens Bok


Eldjägarna

Efter vatten, luft och jord kommer eld …
Köp

Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till.

Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts?

Recensionsdatum 2015-11-02

14 oktober 2015

Här kan du träffa Mons Kallentoft, aktuell med ”Eldjägarna”
Under mitten av oktober kan du träffa Mons Kallentoft, då han kommer till bland annat...
Läs mer

14 augusti 2015

Crimetime Gotland: Forumposten möter Mons Kallentoft
Mons Kallentoft om Malin Fors hälsotillstånd och sin egen relation till festivaler.
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Mons Kallentoft
 • Recensionsdatum:

  2015-11-02
 • ISBN:

  9789137146287
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2015
 • Serie:

  Malin Fors
Författaren
Mons Kallentoft

Foto: Thron Ullberg

Mons Kallentoft

MONS KALLENTOFT har nått stora framgångar, såväl i Sverige som utomlands, med sina romaner om kriminalinspektör Malin Fors. Eldjägarna är den fjärde fristående delen i en svit inspirerad av de fyra elementen.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40