Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Män ur mörkret
”Redan i första kapitlet lyckas han få mina nerver att rista till och de fortsätter att vara spända som fiolsträngar till den dramatiska upplösningen. Det här är en mycket skickligt uppbyggd och välskriven kriminalroman.”
Aftonbladet

Män ur mörkret

Sista delen i Håkan Östlundhs hyllade deckarserie!
Köp

I sjunde och avslutande delen i serien om Gotlandspolisen Fredrik Broman visar Håkan Östlundh än en gång att han är en av Sveriges bästa deckarförfattare.

En solig fredag i maj tar Finkalks informationschef Michael Nordborg årets premiärdopp i poolen. När han klättrar upp ur vattnet gömmer sig någon i skuggorna inne i huset. Tre dagar senare kommer hans fru hem från en weekendresa och hittar honom död i en av däckstolarna – bunden och torterad. Ett dygn senare upptäcks en politiker mördad i sin lägenhet i Visby. Hon har skrivit en debattartikel där hon uttalade sitt stöd för Finkalks omstridda kalkbrott på norra Gotland.

För de anhöriga till offren är det givet att mördaren finns bland den grupp militanta aktivister som försökt sätta stopp för den nya kalktäkten. Fredrik Broman och hans kollegor är inte lika säkra. Gärningsmannen tycks ha planerat morden in i minsta detalj. Det finns varken fingeravtryck, DNA eller andra användbara spår på brottsplatserna. De söker en mördare som har en nästan övernaturlig förmåga att överlista sina förföljare.

När ytterligare en av de välbärgade villaägarna i området strax norr om Visby dödas ökar trycket från både anhöriga, press och polisledning. Gärningsmannen måste hittas.

Fredrik Broman, tillförordnad chef för våldsenheten, står mitt bland flyttkartongerna när det första larmet kommer. När hans pappa blir allvarligt sjuk riskerar situationen att bli övermäktig. Allt fler signaler tyder på att Fredriks egen hälsa vacklar. Signaler han ignorerar. Till slut hotar jakten på den hänsynslösa mördaren att kosta honom livet.

Recensionsdatum 2014-06-25

14 augusti 2015

Crimetime Gotland: Forumposten möter Håkan Östlundh
”Därför är Gotland en perfekt plats för deckare!”
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Håkan Östlundh
 • Recensionsdatum:

  2014-06-25
 • ISBN:

  9789137141947
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2014
 • Serie:

  Fredrik Broman
Författaren
Håkan Östlundh

Foto: Martin Stenmark

Håkan Östlundh

HÅKAN ÖSTLUNDH (född 1962) bor med sin familj på Söder i Stockholm under vinterhalvåret och på Gotland på somrarna. Med sina böcker om Gotlandspolisen Fredrik Broman har han blivit en uppskattad och framgångsrik deckarförfattare, utgiven även i USA och många europeiska länder.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40