Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Vår egen lilla hemlighet

Författarbilder

264075 264071 264074 264070 264072 264073

Vår egen lilla hemlighet är mycket mer än en deckare ... Schulman väjer inte, det som händer i boken kan ske i verkligheten. Hon är en av Sveriges främsta kriminalförfattare och samhällsskildrare.”
Kristianstadsbladet

”Ninni Schulman är en skicklig berättare på många plan, och det är naturligtvis spänningen som står i centrum för berättelsen.”
Dagens Nyheter

”I Vår egen lilla hemlighet lägger sig Schulman väldigt nära Katarina Wennstams feministiska spänningsromaner. ... Romanen, som utspelas under några dagar runt Valborg, är rakt berättad och smart konstruerad med en stadigt ökande spänning och flera överraskande vändningar.”
Göteborgs-Posten


”Ninni Schulman har vid det här laget utvecklat en fin känsla för att aldrig låta den stora dramatiken, klyschorna eller genreförväntningarna ta överhanden. Hon håller sig nära intill huvudpersoner och även offer och anhöriga. Vår egen lilla hemlighet handlar dessutom till stor del om allt det som döljs bakom polerade familjefasader och det är betydligt mer skrämmande än den mest rafflande seriemördarhistoria. Ninni Schulman lyckas göra verkligheten precis så skrämmande som den kan vara. Som vanligt har hon också utrymme för fina och verklighetsförankrade skildringar av så väl polisernas som Magdalena Hanssons arbetsmiljö utan att det känns påklistrat. I alla stillsamhet skriver Ninni Schulman helt enkelt riktigt, riktigt bra kriminalromaner som förtjänar många läsare. Själv har jag utvecklat ett litet beroende av hennes huvudpersoner och ser fram emot att följa dem i många, många fler böcker.”
Skånska Dagbladet

Vår egen lilla hemlighet är en obehaglig studie i vardagsvåld och övergrepp i nära relationer. ... en mycket spännande och bra kriminalroman. Rent av Schulmans bästa.”
Östgöta Correspondenten

”Det är spännande, välskrivet, ibland otäckt men framför allt väldigt, väldigt bra. Efter att ha läst samtliga hennes böcker, det här är den fjärde i ordningen, kan jag konstatera att det här är den bästa. ... Mitt enda råd till den som ännu inte läst boken är: Gör det! Ni kommer inte att ångra er!”
Värmlands Folkblad

”Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken som är fängslande och lättläst även om skildringarna av ett par olyckliga familjeförhållanden framkallar rysningar hos läsaren.”
Tranås-Posten

”Hon bygger upp en spänning och låter texten accelerera ju närmare bokens klimax läsaren kommer. Det är svårt att lägga den ifrån sig. … Jag får en inblick i flera personers perspektiv, vilket känns berikande. … Man kommer nära. Och det blir emellanåt riktigt otäckt.”
Mariestads-Tidningen

”hennes deckare är både spännande och intressanta och väl så bra som många av de andra kioskvältarna. Hon tillför genren lite osminkad socialrealism från en utflyttningsort på glesbygden. … Det som gör boken läsvärd är Magdalenas kamp med att kunna behålla sitt jobb som lokalredaktör. … Det märks var den erfarna journalisten Ninni Schulman har sitt hjärta, men hon hanterar att skildra polisarbetet lika bra. Texten är okomplicerad med naturliga dialoger, det är korta kapitel och hon fångar intresset hos läsaren med skickliga journalistiska grepp och det gör boken mycket läsvänlig. Jag tror att hennes böcker kommer att fortsätta att utvecklas och att hon utmanar de andra deckardrottningarna i Sverige.”
Arvika Nyheter


Vår egen lilla hemlighet

Vad händer när ingen ser?
 • Finns i butik senast 2015-05-06
 • ISBN: 9789137146140
 • Serie: Hagfors
 • Genre: Deckare
 • Mediakontakt: Marie Björk
Köp

”Jag vet att hon är död. Jag känner det på mig.” 

Vår egen lilla hemlighet är fjärde delen i Ninni Schulmans populära Hagforsserie. Oavlåtligt spännande kriminalromaner om en verklighet som de flesta känner igen sig i, långt från storstäderna och idylliska semesterparadis.

En kväll i april kommer socialsekreterare Anna-Karin Ehn inte hem från sitt arbete och hennes make anmäler henne försvunnen. Han vet att hon har blivit hotad på sitt jobb och fruktar det värsta.

Dagen därpå hittas Anna-Karins bil övergiven vid vägkanten några mil utanför Hagfors. Polisen hittar spår av blod i bilen och man misstänker att hon har utsatts för ett brott. Anna-Karin verkar ha levt ett helt vanligt liv med man och barn, men när man börjar skrapa på den prydliga ytan upptäcker man att hon har många hemligheter. Kan de ha lett till hennes försvinnande?

Vår egen lilla hemlighet är en kriminalroman om makt, utsatthet och om det fruktansvärda som kan ske bakom lyckta dörrar. Och precis som i de tidigare böckerna får vi följa journalisten Magdalena Hansson och poliserna Petra Wilander och Christer Berglund.

Marie Björk
Recensionsdatum 2015-05-06

3 december 2015

Rösta på din favorit till Stora Ljudbokspriset!
Årets nominerade titlar har nu blivit utsedda. Du kan rösta fram din favorit till Stora...
Läs mer

25 november 2015

Möt våra författare i julhandeln!
Clara Henry, Viveca Sten, Denise Rudberg, och Stefan Ahnhem är några av författarna som komm...
Läs mer

24 september 2015

Ninni Schulman är Årets Värmlandsförfattare
Region Värmland har i år utsett Ninni Schulman till Årets Värmlandsförfattare.
Läs mer

22 september 2015

Forums författare på Bokmässan!
Denna veckan drar Bokmässan igång, en av årets höjdpunkter för alla bokälskare.
Läs mer

14 augusti 2015

Crimetime Gotland: Forumposten möter Ninni Schulman
"Det bästa med att vara deckarförfattare är att jag får ta livet av folk!"
Läs mer

20 maj 2015

Författarevents med Forums våraktuella författare
Mingla och möt våra aktuella författare!
Läs mer
Visar 2 av 6

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Ninni Schulman
 • Recensionsdatum:

  2015-05-06
 • ISBN:

  9789137146140
 • Genre:

  Deckare
 • Utgivningsår:

  2015
 • Mediakontakt:

  Marie Björk
 • Serie:

  Hagfors
 • Omslagsformgivare:

  Anders Timrén
Författaren
Ninni Schulman

Foto: Anna-Lena Ahlström

Ninni Schulman

Ninni Schulman är uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i Värmland, där hennes föräldrar fortfarande bor. Hon har arbetat som journalist sedan 1995 och bor i dag i Stockholm med sina barn. Hennes deckare om journalisten Magdalena Hansson har fått mängder av lovord och sammanlagt sålt i drygt 300 000 ex.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40