Augustiresan - Forum
Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Augustiresan

Författarbilder

264756 264757 264759 270265 264755 264758 264753 264752
”Det är framförallt skildringen av Jennys jobb som ger mig sådan ångest. Idiotiska chefer och kollegor som vänder sig mot en när man klättrat på karriärstegen är ingen nyhet, men jag blir väldigt påverkad. Vuxenmobbning är på något sätt nästan värre än mobbning av barn, eftersom det är så tabubelagt. Ingen vuxen mobbar väl en annan vuxen? Men jodå. Här har Anna Fredriksson verkligen fått till det. Jag vrider mig av plågor.”
Borås Tidning

”Augustiresan av Anna Fredriksson är en bladvändare ... Den beskriver nutidens olika problem stress på jobbet, arbetslöshet, depression, barnlöshet - men den berättar också om kärlek, vänskap och gemenskap. ... Det är dialogen som definitivt är bokens styrka, man lyfts in i handlingen och tvivlar inte på historien. Anna Fredriksson målar också Österlens miljö så jag känner riktigt att jag är där. ... Augustiresan är en relationsroman, en riktig sommarhistoria, om vardag och stark vänskap som berör och värmer.”
Dala-Demokraten

”Den här var en sån som jag sträckläste och slutade mitt i natten för det gick inte att släppa den ... Hon är lite som Sara Kadefors, hon har den här förmågan att ta upp saker i samtiden som hon gör på ett väldigt underhållande sätt och samtidigt tar upp stora frågor.”
Lotta Olsson i ”Malou efter tio”, TV4

”Anna Fredriksson är ju fantastiskt duktig på det här med känslor och relationer. ... Det är en väldigt allvarlig bok, men det är så välskrivet och jag kan inte nog poängtera hur mycket jag rekommenderar den. ... Anna Fredrikssons karaktärer är väldigt verklighetstrogna. Fantastiskt bra!”
P4 Radio Västmanland

”Den hopplösa arbetssituationen är plågsamt väl skildrad, liksom Jenny själv som likt ett mobbat barn i skam försöker dölja för omgivningen vad som pågår. ... Bäst tycker jag om de fina skildringarna av det österlenska landskapet, med hav och himmel. Här är författaren väl hemmastadd, och det märks.”
Östgöta Correspondenten

”Som den drivna manusförfattare Anna Fredriksson är vet hon exakt hur hon ska klippa ihop nuets Österlen med scener från året då Jenny undvek sina vänner. I synnerhet mot slutet är den delvis thrillerartade intrigen mycket effektiv och jag lämnar ogärna läsfåtöljen.”
Göteborgs-Posten

”Anna Fredriksons Augustiresan handlar om vuxenmobbning, en subtil sådan och det är emellanåt ruggigt otäck läsning. ... en riktig bladvändare.”
Mariestads-Tidningen

”Romanen står fast rotad i samtiden, med ett lättillgängligt språk och fulländad kontroll över intrigen."
BTJ

Augustiresan

När vänskapen sätts på prov
Köp

Jenny har nyss fyllt fyrtio men livet har inte blivit som hon planerat. När hon upptäcker att hennes man har varit otrogen är skilsmässan ett faktum och tillvaron rasar samman. Hennes tre ungdomsvänner övertalar henne att följa med på en cykelsemester genom det sensommarvackra Österlen, kanske kan det få henne att hitta tillbaka till sig själv.

Under resans fem dagar kommer vänskapen att sättas på prov. Den glada stämningen förändras när Jenny får veta att en av väninnorna har känt till makens otrohet utan att säga något. Olika läger bildas i den lilla gruppen och väninnorna blir alltmer undrande över hur Jenny har förändrats det senaste året. Det börjar gå upp för dem att något allvarligt har hänt, utöver problemen i äktenskapet.

Augustiresan skildrar hur vänskapens villkor kan förändras – att vänskap mitt i livet är något helt annat än i tonåren. Det är en både varm och omskakande roman om kärlek, tillit och vikten av att våga visa hela sitt jag för dem man älskar.

Annelie Eldh
Recensionsdatum 2013-08-28

3 september 2013

Forum på Bokmässan 2013
Den 26 september startar Bokmässan i Göteborg. Forum finns på plats och många av förlagets...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Anna Fredriksson
 • Recensionsdatum:

  2013-08-28
 • ISBN:

  9789137141152
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2013
 • Mediakontakt:

  Annelie Eldh
 • Bredd:

  145 mm
 • Höjd:

  220 mm
 • Djup:

  26 mm
 • Antal sidor:

  342
 • Vikt:

  0,519 kg
 • Omslagsformgivare:

  Pär Wickholm
Författaren
Anna Fredriksson

Foto: Anders Hansson

Anna Fredriksson

ANNA FREDRIKSSON , född 1966, är manusförfattare och har skrivit manus till en rad tv-serier och filmer – bland annat Rederiet, Wallander och Maria Wern samt Sprängaren och Tjenare Kungen . Hon är bosatt i Stockholm men tillbringade alla sina barndomssomrar på Österlen. Hennes två tidigare romaner, Sommarhuset och Lyckostigen , har fått ett mycket fint mottagande av både recensenter och läsare.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40