Klara, färdiga, dö! - Forum
Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Klara, färdiga, dö!

Författarbilder

220348 220349 220343

"Han skriver snyggt och rappt och vet hur utredningsarbete går till. Många deckarklyschor får välförtjänt smisk, mordgåtan är helt okej, och stundom kittlas skrattmusklerna ordentligt. Inget märkvärdigt, men rätt kul."
BTJ

”Rör inte mitt mord!, första boken om kommissarie Torsten Rexelius, var en otroligt bra debut av Lars Forsberg som många gånger lockade till skratt. Även denna gången har han lyckats. Torsten är en sådan karaktär som man inte kan låta bli att älska, enbart för att han hela tiden försöker men att det alltid blir fel. Det är med antingen ett gapskratt eller ett stort leende på läpparna som jag med stort intresse följer Torsten och hans kumpaner när de försöker lösa det ena brottet efter det andra.”
Mitt liv som Miimz, bokblogg

”Klara, färdiga, dö! – kommissarie T-Rex är tillbaka! Jag vet inte varför, men jag finner den hopplöse mannen som totalt saknar självkritik oemotståndlig. Jag har lyssnat på två böcker om honom nu och jag längtar redan efter bok nummer tre ... T-Rex är charmig mitt i sin odräglighet och jag inser att jag absolut aldrig skulle stå ut med honom i verkligheten, men i bokform träffar jag honom gärna.”
Bloggbohemen

”En av mina favoritböcker förra året var Rör inte mitt mord! av Lars Forsberg. Nu har uppföljaren kommit och i Klara, färdiga, dö! är T-Rex i samma goda form som tidigare ... Världen sedd genom Torsten Forsbergs ögon är väldigt underhållande. Men det kan inte vara lätt att leva i samma värld som honom...”
Blandad konfekt, bokblogg från Katrinholms bibliotek

”Denna andra bok av Lars Forsberg, fd. copywriter bland andra yrken, som nu arbetar som polis, håller en hög klass. Att få mig som läsare att skratta högt genom de oerhört skickliga gestaltningarna, visar på en insikt om hur en läsare reagerar. Forsberg når fram med bravur!”
May-Louise Andersson, skrivpedagog

”Klara, färdiga, dö! är Lars Forsbergs andra bok, och även denna gång är det en kriminalkomedi. En svårskriven genre, för hur skriver man egentligen om så allvarliga ämnen som död och brottslighet så att det blir roligt? Hur gör man för att klara balansgången så att det inte blir töntigt eller alltför tillgjort? Uppenbarligen har Forsberg svaret, för han klarar mestadels balansgången bra.”
Johannas deckarhörnaLäsaröster från Storytel:

”Rolig och uppfriskande, rekommenderas”

”Lättsam o skojfrisk, rekommenderas!”
 
”Riktigt rolig. Rekommenderas”
 
”Suveränt rolig bok o en lina suverän uppläsare! Hoppas nu på en uppföljare:-)”

 ”Lite dyster och jobbig att komma in i, men svår att slita sig ifrån mot slutet.”
 
”Rätt rolig. Skönt avkoppling från alla krimenaldeckare. Uppläsaren passar mkt bra i denna bok.”
 
”Underbart med en bok som lockar fram skratt. Energi givande och bra som mellan spel bland all råhet som oxå är lockande i lagpm mängd. Hoppas på fler i samma serie. Lite att längta efter.”
 
”Helt underbar!!”
 
”Härlig!”
 
”Underbar och lättsam med glimten i ögat! Många skratt om banala T-Rex. Torsten perfekt uppläsare!!”
 
”Tänk om man kunde få ett uns av T-Rex självförtroende. Maken på självupptagen människa får man leta efter. Gillar att läsa/lyssna på den här typen av bok inemellan biografier och faktaböcker. Den här boken var faktiskt bättre än den första. Wahlund är alldeles som klippt och skuren för den här sortens böcker.”
 
”Mycket trevlig, rolig bok med ett härligt persongalleri, faktiskt snäppet bättre än första. Hoppas på ny bok snart. Gillar verkligen Wahlund som uppläsare. Han är som klippt och skuren för denna bok. Han gör böckerna levande utan att överdriva och göra det till radioteater.”
 
”Han e för go den där T-Rex! Tyvärr finns det nog många som honom på riktigt i alla våra myndigheter.”
 
”Bra bok som bjöd på många skratt & leenden. Uppläsaren är klockren & en av dom bättre, vilket bidrar till en bra inlevelse och höjer bokens annars ganska "vanliga" tvist på en rolig kriminalare.”
 
”Mycket underhållande!”
 
”Liknar EN MAN SOM HETER OVE Men tyvärr så får den aldrig upp farten riktigt,, Lyssnings/ läs värd ändå,,,”
 
”T-Rex är bäst!”
 
”Grym bok tycker jag”


Klara, färdiga, dö!

T-Rex är tillbaka. Och den här gången har han kavlat upp ärmarna.
Köp

De flesta måste kämpa för att lyckas här i livet – men för vissa kommer framgången naturligt. Kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius har alltid sett sig som den självklara vinnaren. Men plötsligt har det börjat blåsa på toppen.

På jobbet är allting upp och ner. Polismyndigheten byggs om och inte ens Torsten sitter längre säkert. Saken blir inte bättre när han klampar rakt in i ett pågående brott och själv blir utpekad som gärningsman.

Lika illa är det på hemmaplan där Torsten ständigt måste bevisa sin duglighet för sambon Ulla och hennes fina vänner. Dessutom har hans växande midjemått av någon anledning blivit ett samtalsämne.

Lyckligtvis inträffar ett brutalt mord när Torsten som bäst behöver det. Äntligen får han demonstrera sin skicklighet och bevisa att han fortfarande är rätt man på rätt plats. Och när kollegan Johannes drabbas av kärleksproblem lovar kvinnoexperten Torsten att lösa även det ”fallet”.

Dessvärre går ingenting som han tänkt sig, vare sig med mordutredningen eller med kärleken. Och magen fortsätter växa.

När Torsten inser att det är vinna eller försvinna som gäller gör han som han brukar: gasar istället för att bromsa – övertygad om att magkänslan, åtminstone den här gången, ska segra över förnuftet.

Klara, färdiga, dö! är den andra boken om den våldsamt självbelåtne kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius. En hejdlös kriminalkomedi – men framför allt ett porträtt av en man som ständigt hittar nya sätt att tappa fotfästet.

Annelie Eldh
Recensionsdatum 2015-04-08

25 maj 2015

Rör inte mitt mord! populär som ljudbok
Lars Forsberg toppar Aftonbladets ljudbokslista denna vecka med sin "Rör inte mitt mord".
Läs mer

20 maj 2015

Författarevents med Forums våraktuella författare
Mingla och möt våra aktuella författare!
Läs mer
Visar 2 av 2

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Lars Forsberg
 • Recensionsdatum:

  2015-04-08
 • ISBN:

  9789137143804
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2015
 • Mediakontakt:

  Annelie Eldh
 • Bredd:

  143 mm
 • Höjd:

  220 mm
 • Djup:

  29 mm
 • Antal sidor:

  365
 • Vikt:

  0,542 kg
 • Omslagsformgivare:

  Nils Olsson
Författaren
Lars Forsberg

Foto: Kurt Olofsson

Lars Forsberg

LARS FORSBERG är copywritern som vaknade en morgon och bestämde sig för att prova något nytt. I dag jobbar han som polis och vet det mesta om vilka misstag man inte får göra i en mordutredning. År 2014 romandebuterade han med den första boken om T-Rex som togs emot väl av både läsare och recensenter.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40