Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Polarnatt

”... en roman full av intriger, berättelser, dramatik och vindlande härvor av relationer ... Polarnatt är välskriven och har högt tempo, jag läser njutningsfullt och engagerat ...”
Skånska Dagbladet 

”Uppskattar verkligen de målande miljöbeskrivningarna, skildringen av herrskap och tjänstefolk, de olika samhällsskikten; bilden av ett folkliv under 1800-talet som så stämningsfullt och trovärdigt levereras med ett lättsamt språk. Får man sia tror jag Frida Skybäcks böcker kommer att bli mycket uppmärksammade och omtyckta av många framöver ... En bokserie jag själv kommer att rekommendera. ... Imponerande! Ser fram emot fortsättningen ...”
Bokhyllan, bokblogg

”... denna bok sträckläste jag. Det är nästan svårt att skriva om en bok man blir så fruktansvärt förtjust i ... det saknas varken mystik eller spänning och än en gång får jag ge högsta betyg till en svensk författare. Jag vill ha mer. BETYG 5+.”
Mias bokhörna, bokblogg

”Förutom att det är en fantastisk skriven bok så är det även intressant att få läsa om Sverige under 1800-talet. ... Det känns som att jag är där på Apelgården tillsammans med alla. Miljöskildringarna är helt makalösa. Jag kan inte rekommendera denna bok tillräckligt. Se till att plocka upp denna serie. Min rekommendation är att ni börjar med Norrsken för att få den ultimata läsupplevelsen. Betyg: 5 av 5.”
Zellys Bokblogg

Det är helt enkelt en riktigt bra roman. ... Att läsa Polarnatt är att kliva in i en annan värld. ... Skybäcks historiekunskap skapar en trovärdig berättelse, och bakom frasande kjolar och tebjudningar finns en näve knuten i kvinnokampen. Flera gånger kommer jag på mig själv med att heja på karaktärerna. Jag vill ropa till dem att fortsätta kämpa. Att deras agerande kommer få betydelse, om inte för dem själva, så för oss kvinnor som lever ett och ett halvt sekel senare.”
Thérèse ordar, bokblogg
Polarnatt

Spänning, romantik och mörka familjehemligheter i 1800-talets Skåne!
Köp

Den efterlängtade andra delen i Frida Skybäcks serie om systrarna Stiernfors är här!

Elisabeth Stiernfors står i tur att gifta sig och sammanförs med den osympatiske friherren von Strauss. När den fattige språkadjunkten Mathias Storm förälskar sig i henne ställs hon inför ett svårt val och den enda hon har att anförtro sig åt är sin kammarflicka Vera. Det leder till en vänskap som växer sig allt starkare – men som också blir allt mer komplicerad. Till sist vet Elisabeth varken ut eller in. Vem är den rätte för henne och vad händer med Vera om hon gifter sig?

Samtidigt kämpar storasyster Cecilia för att få sitt äktenskap med Jacques Rousseau att fungera. Hon vantrivs på den nergångna Apelgården och snart förstår hon att huset bär på en mörk hemlighet. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det tvingas hon ta ett svårt beslut …

Polarnatt är andra delen i den svit om de tre systrarna Stiernfors som inleddes med romanen Norrsken. Ett gripande drama om kärlek, systerskap och de utmaningar 1800-talets unga kvinnor ställdes inför i sin kamp för frihet och självbestämmande.

Recensionsdatum 2015-08-12

6 augusti 2015

Se trailern till "Polarnatt"
Här kan du se trailern till Frida Skybäcks nya bok "Polarnatt"!
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Författare

  Frida Skybäck
 • Recensionsdatum:

  2015-08-12
 • ISBN:

  9789137144801
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Utgivningsår:

  2015
Författaren
Frida Skybäck

Foto: Emil Malmborg

Frida Skybäck

Frida Skybäck skriver historiska kärleksromaner och har kallats en skånsk Jane Austen. Polarnatt är hennes fjärde bok. Hon bor i Lund med man och två barn, arbetar även som språk- och historielärare och ligger bakom den uppmärksammade Författarpodden.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...

En välbevarad hemlighet

Kate Morton

En solig sommardag bevittnar den sextonåriga Laurel en fasansfull händelse i familjens trädgård....

 • Genre: Skönlitteratur: allmänt
 • Bandtyp: E-bok, Ljudbok, digital, mp3-fil, Storpocket, Pocket, Pocket, Inbunden
 • Recensionsdatum: 2013-09-05
 • Utgivningsår: 2013
Titel / Författare
Ålder
Genre
Datum
Skriv ut
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40