Meny
Sök på forum
Välj ålder
Alla genrer
Alla serier
Format
Projekt Rosie

Författarbilder

210433

”En oemotståndlig, romantisk berättelse, skriven med insikt, humor och mycket kärlek.”
Aftonbladet

”för Projekt Rosie är verkligen en rolig bok. Men också klok.”
Norran

”Det här är en kul bok om längtan efter en partner och svårigheten att älska. ... Men boken är mycket mer än kul. Den är också tankeväckande och inom mig föds minnen och tankar om människor jag mött, vars fyrkantighet gjort dem annorlunda.”
Tara (betyg 4)


”En av de knäppaste och mest bedårande romaner jag läst. Den liknar ingenting annat och är skriven med spänst och bra tajming. Jag älskade Projekt Rosie. Den bjuder på underhållande läsning från början till slut, är eftertänksam och rolig, väldigt annorlunda och ytterst charmig. En briljant debutroman från en mogen och skicklig författare.” New Zealand Herald on Sunday

Projekt Rosie

Charmig och originell feelgood-roman
Köp

Don Tillman är 39 år gammal och ska gifta sig. Han vet bara inte med vem än. Han ser bra ut men har aldrig riktigt passat in i några sociala sammanhang och har svårt att få kontakt med kvinnor. Men som den strukturerade forskare Don är utformar han Projekt Fru – ett mycket grundligt frågeformulär – som ska hjälpa honom att hitta den perfekta partnern. Hon får absolut inte röka, dricka, ogilla kött, komma försent eller rubba hans inrutade liv.

Rosie Jarman gör allt detta. Hon är även spontan, smart och snygg, jobbar som bartender och vänder upp och ner på hela Dons tillvaro. Eftersom han är lektor i genetik kan han hjälpa henne i sökandet efter hennes biologiska pappa. Och ju mer Don engagerar sig i Rosies jakt, desto mer börjar han släppa på sina strikta rutiner. Hon drar ut honom ur hans trygga men trista tillvaro och han börjar förstå att man inte kan hitta kärleken med hjälp av vetenskapliga tester.

Projekt Rosie är en charmig romantisk komedi, en annorlunda och tänkvärd feel good-roman som visar att alla kan möta kärleken, hur udda man än är.

Recensionsdatum 2013-08-14

30 juli 2013

Graeme Simsion på Sutherland Library
Den 14 augusti utkommer den romantiska komedin Projekt Rosie av författaren och entreprenöre...
Läs mer
Visar 1 av 1

Visa alla

Mer om...
 • Originaltitel:

  The Rosie Project
 • Författare

  Graeme Simsion
 • Recensionsdatum:

  2013-08-14
 • ISBN:

  9789137141268
 • Genre:

  Skönlitteratur: allmänt
 • Översättare:

  Marianne Mattsson
 • Utgivningsår:

  2013
Författaren
Graeme Simsion

Foto: Privat

Graeme Simsion

GRAEME SIMSION skrev först  Projekt Rosie som ett filmmanus och vann pris både för bästa romantiska komedi i Australien och för bästa opublicerade manus. Sedan blev det en roman, som nu är såld till 30 länder. Graeme Simsion har doktorerat, drivit IT-konsultfirma, varit vinimportör samt antikhandlare. Han bor i Melbourne med sin fru, professor i psykiatri som skriver erotiska romaner, och deras två barn.

Läs mer om författaren

Fler böcker av författaren

Författarens alla böcker
Mer om...
 • Bokförlaget Forum AB
 • Box 3159
 • 103 63 Stockholm
 • Besöksadress: Sveavägen 56
 • Telefon: 08-696 84 40