Anders Sjöqvist

Vi som arbetar som förläggare

Ansvarig förläggare för svenska och utländska facklitterära utgivning samt förläggare för flera brittiska deckarförfattare och några svenska skönlitterära författarskap

Bokbranschen har varit en oerhört viktig del av mitt liv sedan barnsben. Mina föräldrar drev Borås enda bokhandel, Wolds bokhandel, och min syster och jag sattes tidigt i arbete i butiken. Det var en unik och underbar miljö att växa upp i och hela familjen var djupt engagerade i verksamheten.

Äpplet föll inte långt från trädet. Jag har en fil kand. i historia från Uppsala Universitet och innan jag kom till Forum jobbade jag som förlagschef på bokförlaget Max Ström och som förläggare på Månpocket.

När det handlar om fackböcker så går jag igång på tydliga ämnen med en aktuell vinkel. Jag vill som förläggare hitta böckerna som berör på djupet och sprider viktig kunskap.

I bokens liv tycker jag att det finns två intressanta delar att jobba med, det kreativa och spännande arbetet tillsammans med upphovsmannen, författaren. Och i bokhandeln i mötet med läsaren och bokköparen.

Jag började på Forum 2004 och jag arbetar nu först i näringskedjan och har privilegiet att vara förläggare för bl.a. Elaine Eksvärd, Therese Lindgren, Stina Wollter, Kalle Lind, Michelle Obama, Peter Robinson, Marika Carlsson, Johanne Hildebrandt, Birgitta Ohlsson, David Batra, Björn Skifs, Anders Bagge, Tilde de Paula Eby, Joakim Lundell, Magdalena Ribbing, Björn Ferry, Per Schlingmann, Kjell A Nordström, Mattias Ribbing, Linus Jonkman och hunden Arthur.

Jag är helt övertygad om att jag har världens roligaste jobb!

anders.sjoqvist@forum.se
08-696 87 02

In English

Läs mer om Bokförlaget Forum.

Ansvarig förläggare för svenska och utländska facklitterära utgivning samt förläggare för flera brittiska deckarförfattare och några svenska skönlitterära författarskap