Karin Linge Nordh

Vi som arbetar som förläggare

Ansvarig förläggare för svensk skönlitteratur men köper också in amerikansk och fransk skönlitteratur

Böcker och språk har varit en stor och viktig del av mitt liv ända sedan jag var liten, och yrkesvalet kändes självklart efter avslutade studier i litteraturvetenskap, franska, engelska och kommunikation.

Min förlagskarriär inleddes på bokförlaget Trevi där jag var informatör, men sedan 1997 har jag varit anställd på Forum, först som redaktör men sedan 2000 som förläggare. Det har varit otroligt roligt att få vara med om att bygga upp Forums svenska skönlitterära lista, ett tidskrävande och viktigt projekt som har lett till att vi idag ger ut några av Sveriges mest kända och populära författare.

Som förläggare är jag alltid på jakt efter begåvade skribenter inom olika genrer, nya röster som förmår att beröra, underhålla och väcka nya tankar. Jag har förmånen att få arbeta med deckarförfattare som Camilla Läckberg, Viveca Sten, Mons Kallentoft och Ninni Schulman, romanförfattare som Anna Fredriksson, Katarina Bivald och Simona Ahrnstedt och nya stjärnskott som Annika Paldanius, Anna Platt och Lina Bengtsdotter. På min amerikanska lista har jag fantastiska författare som Nobelpristagaren Toni Morrison, Elizabeth Strout och Jesmyn Ward.

Jag brinner verkligen för mitt arbete och de författarskap jag jobbar med. Det är en ynnest att få vara författarens bollplank och kreativa samarbetspartner och medverka i bokens alla skeden – från antagning till manusbearbetning och marknadsföring. Ingenting är så roligt som att få sprida min entusiasm för de böcker vi ger ut!

karin.linge.nordh@forum.se
08-696 84 63

In English

Läs mer om Bokförlaget Forum.

Ansvarig förläggare för svensk skönlitteratur men köper också in amerikansk och fransk skönlitteratur