South Beach-dieten

Den effektiva GI-metoden för varaktig viktminskning
Författare: Dr Arthur Agatston

Utgivningsdag: 2005-01-19
Recensionsdag: 2005-01-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Arthur Agatston är läkare och hjärtspecialist. I många år uppmanade han sina överviktiga patienter att gå ner i vikt utan att de lyckades. Han utvecklade därför sin egen diet - South Beach-dieten –  som bygger på senaste forskning och dessutom är vetenskapligt testad. Dieten har blivit en stor succé i USA, också för friska människor som att bli av med överflödiga kilon.   South Beach-dieten är enkel att följa, har inga stränga restriktioner, kräver inte en massa tid och planering och ger bestående resultat. Du kan äta normalstora portioner med kött, fågel och fisk, liksom ägg, nötter, ost och grönsaker –  till och med mellanmål och efterrätter. I gengäld måste du undvika mat som innehåller de fetter och kolhydrater som är dåliga för kroppen, till exempel finmalt vetemjöl, vitt socker, potatis, ris och pasta.    På kort sikt blir du av med de extra kilona runt midjan. På lång sikt främjar South Beach-dieten hälsan och välbefinnandet och motverkar hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck och övervikt. Genom att följa dieten kommer du inte bara att må bättre och gå ner i vikt, du kommer också att höja livskvaliteten, få sänkta kolesterol- och blodsockervärden och förebygga hjärtinfarkt och stroke.   Boken består av två delar. En teoridel som förklarar tankarna bakom dietens tre faser, och en omfattande receptdel med måltidsförslag för varje fas. Fas 1: Den strikta fasen. Viktminskning 3–6 kilo. Pågår i 14 dagar. Fas 2: Stabiliseringsfasen. Viktminskning 0,5–1 kilo i veckan. Pågår tills man gått ner önskat antal kilon och uppnått sin idealvikt. Fas 3: Slutfasen. Vikten bibehålls. Dieten övergår till att bli en livsstil som man fortsätter med under resten av livet.    Sedan lanseringen 2003 har boken sålts i närmar 10 miljoner exemplar och dessutom har South Beach-dieten översatts till många språk.

Dr Arthur Agatston är en internationellt känd amerikansk hjärtspecialist. På regeringens och det amerikanska Folkhälsoinstitutets uppdrag har han deltagit som expert i ett flertal utredningar om hjärt-kärlsjukdomar och publicerat artiklar i de största amerikanska läkartidskrifterna. Genom sin forskning har han också utvecklat nya behandlingsmetoder för hjärt-kärlrelaterade sjukdomar. Han är medicine professor och undervisar vid University of Miami School of Medicine i Florida, där han också varit chef för hjärtkliniken på Mount Sinai Medical Center. Numera är han bosatt i Miami Beach där han driver egen läkarpraktik.

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-01-19 Översättare: Mia Ruthman Originalutgåvans titel: The South Beach Diet Omslagsformgivare: Jonas Hugoson Antal sidor: 293 Mått: 162 x 235 x 25 mm Vikt: 686 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137125244 (2005-01-19); Pocket, 9789172320314 (2006-04-14)

South Beach-dieten

Den effektiva GI-metoden för varaktig viktminskning
Författare: Dr Arthur Agatston

Utgivningsdag: 2005-01-19
Recensionsdag: 2005-01-19

Mediakontakt: Bonnierförlagens Press

Arthur Agatston är läkare och hjärtspecialist. I många år uppmanade han sina överviktiga patienter att gå ner i vikt utan att de lyckades. Han utvecklade därför sin egen diet - South Beach-dieten –  som bygger på senaste forskning och dessutom är vetenskapligt testad. Dieten har blivit en stor succé i USA, också för friska människor som att bli av med överflödiga kilon.   South Beach-dieten är enkel att följa, har inga stränga restriktioner, kräver inte en massa tid och planering och ger bestående resultat. Du kan äta normalstora portioner med kött, fågel och fisk, liksom ägg, nötter, ost och grönsaker –  till och med mellanmål och efterrätter. I gengäld måste du undvika mat som innehåller de fetter och kolhydrater som är dåliga för kroppen, till exempel finmalt vetemjöl, vitt socker, potatis, ris och pasta.    På kort sikt blir du av med de extra kilona runt midjan. På lång sikt främjar South Beach-dieten hälsan och välbefinnandet och motverkar hjärt-kärlsjukdomar, diabetes, högt blodtryck och övervikt. Genom att följa dieten kommer du inte bara att må bättre och gå ner i vikt, du kommer också att höja livskvaliteten, få sänkta kolesterol- och blodsockervärden och förebygga hjärtinfarkt och stroke.   Boken består av två delar. En teoridel som förklarar tankarna bakom dietens tre faser, och en omfattande receptdel med måltidsförslag för varje fas. Fas 1: Den strikta fasen. Viktminskning 3–6 kilo. Pågår i 14 dagar. Fas 2: Stabiliseringsfasen. Viktminskning 0,5–1 kilo i veckan. Pågår tills man gått ner önskat antal kilon och uppnått sin idealvikt. Fas 3: Slutfasen. Vikten bibehålls. Dieten övergår till att bli en livsstil som man fortsätter med under resten av livet.    Sedan lanseringen 2003 har boken sålts i närmar 10 miljoner exemplar och dessutom har South Beach-dieten översatts till många språk.

Dr Arthur Agatston är en internationellt känd amerikansk hjärtspecialist. På regeringens och det amerikanska Folkhälsoinstitutets uppdrag har han deltagit som expert i ett flertal utredningar om hjärt-kärlsjukdomar och publicerat artiklar i de största amerikanska läkartidskrifterna. Genom sin forskning har han också utvecklat nya behandlingsmetoder för hjärt-kärlrelaterade sjukdomar. Han är medicine professor och undervisar vid University of Miami School of Medicine i Florida, där han också varit chef för hjärtkliniken på Mount Sinai Medical Center. Numera är han bosatt i Miami Beach där han driver egen läkarpraktik.

Ladda ner omslag

Detaljerad fakta

Recensionsdag: 2005-01-19 Översättare: Mia Ruthman Originalutgåvans titel: The South Beach Diet Omslagsformgivare: Jonas Hugoson Antal sidor: 293 Mått: 162 x 235 x 25 mm Vikt: 686 g Format (utgivningsdatum): Kartonnage, 9789137125244 (2005-01-19); Pocket, 9789172320314 (2006-04-14)

Sök bland våra böcker och författare

Sök bland våra böcker och författare