Skicka in manus

Så hanterar vi ditt manus

Skicka in manus och följebrev via vårt digitala system

Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format och tar helst emot fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Ditt följebrev behöver inte vara långt, det räcker med några rader om dig själv och ditt manus.

Skicka in manus
Författardrömmar

Letar du efter ett förlag till din bok?

Då är du välkommen att skicka ditt manus till oss. Vi tar helst emot fullständiga manus, eftersom det underlättar vår bedömning. Bifoga gärna ett följebrev med några rader som introduktion.

Bokförlaget Forum har en bred och varierad utgivning med Bonnier Fakta och Lovereads som imprints. Vi ger ut skönlitteratur (prosa) och facklitteratur (memoarer, biografier, reportageböcker m.m.). Har du en bokidé för en illustrerad fackbok kan du läsa mera om hur du lämnar synopsis på www.bonnierfakta.se. Vi ger inte ut lyrik, barn- och ungdomsböcker.

Du skickar in ditt manus via vårt digitala system.

Letar du efter ett förlag till din bok?
Så här gör du
Författardrömmar

Så här gör du

Du skickar in ditt manus med följebrev. Vi ser gärna att du använder dig av PDF-format. Vi strävar efter att återkomma med besked efter cirka två månader.

När manuset registrerats läses det och diskuteras sedan på ett manusmöte. Den stora mängden av manus gör att vi bara undantagsvis kan ge personliga kommentarer. Om du är intresserad av ett mer detaljerat utlåtande föreslår vi att du vänder dig till Författarcentrum. De har lektörer som mot en avgift läser och bedömer din text.

Vid frågor kring manus kan du mejla till info@forum.se.