Om förlaget

Verksamhet

Det här är Bokförlaget Forum

Bokförlaget Forum är ett av Sveriges största förlag. Vi brinner för starka berättelser och att sprida aktuell kunskap inom aktuella ämnen. Bokförlaget Forum ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus och innehåller imprinten Bonnier Fakta och Lovereads.

Det här är Bokförlaget Forum
Bokförlaget Forum då

Kon-Tiki blev en milstolpe

I början av 1940-talet gjorde Adam Helms entré på den svenska bokmarknaden. Som en orädd dansk urkraft drog han fram genom Bonniers korridorer och förnyade bland annat landets bokklubbsväsende. Snart hade turen kommit till Bokförlaget Forum, som såg dagens ljus i januari 1944.

Den första boken var Ernest Hemingways Klockan klämtar för dig. Det var också den första boken i Forumbiblioteket, en klassikerserie som skulle komma att vara marknadsledande i Sverige i ett halvt sekel. Under det första verksamhetsåret började man också ge ut den långlivade årsboken När-Var-Hur. Denna gav i sin tur upphov till en rik utgivning av fackböcker av alla de slag.

En milstolpe kom 1948 med Tor Heyerdahls Kon-Tiki. Den blev en enorm framgång som också hjälpte till att sätta Forum på kartan för utländska agenter och författare när de skulle placera sina böcker i Sverige. Här inryms nobelpristagare som Toni Morrison och Doris Lessing och på sin tid den skandalomsusade och storsäljande Jackie Collins.

Kon-Tiki blev en milstolpe
Bokförlaget Forum nu

Starka berättelser och gripande livsöden

Bokförlaget Forum är ett brett allmänutgivande förlag som ger ut både svensk och översatt skön- och facklitteratur. ”Det bästa inom varje genre” har varit vår ledstjärna sedan förlaget grundades 1944. Vi ingår i Bonnierförlagen, Sveriges största förlagshus.

Sedan oktober 2020 inrymmer Bokförlaget Forum även imprinten Bonnier Fakta som är marknadsledande inom illustrerad utgivning och Lovereads – ett boutiqueimprint för modern romance. Med denna utgivningsmix blir Bokförlaget Forum ett av Sveriges största mest kvalitativa och kommersiella förlag.

 

 

Starka berättelser och gripande livsöden