Teresa Knochenhauer

Vi som arbetar som förläggare

Ansvarig för utländsk skönlitteratur men arbetar även men ett antal svenska författare

När jag kom in i bokslukaråldern kastade jag mig över Agatha Christie. När jag väl hade läst allt hon skrivit så började jag om igen…

Som tur är har min smak breddats med åren. Bland mina favoritförfattare kan nämnas Siri Hustvedt, Kerstin Ekman, Julian Barnes, Peter Robinson, Kate Morton m.fl. Men framför allt är jag är stolt förläggare för Catharina Ingelman-Sundbergs böcker om Pensionärsligan, Helen Fielding, Åsa Hellbergs romantiska komedier, Graeme Simsions Projekt Rosie, Ruth Ozeki, Lucy Dillon … och många fler.

Som förläggare letar jag efter böcker som roar men som också berör, böcker som har hjärta. Det viktiga är att de har den där gnistan som väcker nyfikenhet, oavsett genre och stil.

Jag har jobbat med böcker i hela mitt liv. Jag har en fil kand i litteraturvetenskap och språk. 1992 praktiserade jag på Bokförlaget Eva Bonnier. Sedan dess har jag varit redaktör, agent, förlagschef för pocket och reprint samt ebok och ljudbok. Att som nu få arbeta som förläggare, nära författarna och böckerna, är en ynnest.

teresa.knochenhauer@forum.se
08-696 84 34

In English

Läs mer om Bokförlaget Forum.

Ansvarig för utländsk skönlitteratur men arbetar även men ett antal svenska författare