Bokförlaget Forum, 2020-10-14

Foto: Caroline Andersson

Adam Dahlin ny förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum

I anpassning till den snabba utvecklingen på bokmarknaden förändrar förlaget ledningsstrukturen. Adam Dahlin driver det fortsatta arbetet i en nyskapad roll som förlagschef och publicistisk chef. Samtidigt försvinner namnet Bokförlaget Ester Bonnier och förlaget går vidare under namnet Bokförlaget Forum.

Sara Börsvik, vd på Bonnierförlagen:

– Mycket i den gemensamma satsningen med Bokförlaget Ester Bonnier har fallit väl ut, men för att skapa tydlighet och de bästa förutsättningarna framåt har vi beslutat om en förändrad ledningsstruktur samt att vi fortsätter arbetet med våra starka och inarbetade förlagsnamn, de namn som hela tiden stått på böckerna.

Bokförlaget Ester Bonnier som fick benämna den nya konstellationen vid bildandet försvinner således och förlaget fortsätter under namnet Bokförlaget Forum. Bonnier Fakta och Lovereads kvarstår som imprints i Bokförlaget Forum.

Adam Dahlin, förlagschef och publicistisk chef på Bokförlaget Forum:

– Vi har kommit en bra bit i vår ambition att skapa Sveriges mest attraktiva förlag för breda och populära författarskap. Forums och Bonnier Faktas medarbetare utför ett fantastiskt jobb varje dag. Nu förtydligar vi våra varumärken och vår organisation och kommer då att ta ytterligare ett steg. Vi har en lång historia och det är ett privilegium att ta förlaget in i framtiden.

Bokförlaget Forum grundades 1944 och kommer med imprints som planerat att ge ut cirka 110 titlar årligen. Förlagsnamnet Bokförlaget Ester Bonnier fasas ut med start omgående. Anna-Lena Hernvall, som hade rollen som förlagschef på Bokförlaget Ester Bonnier, lämnar Bonnierförlagen.

För mer information, kontakta:

Sara Börsvik, vd, Bonnierförlagen, 072-57 136 57, sara.borsvik@bonnierforlagen.se

Adam Dahlin, förlagschef och publicistisk chef, Bokförlaget Forum, 076-52 610 73, adam.dahlin@forum.se

Rickard Andersson, PR-ansvarig, Bonnierförlagen, 076-69 583 47, rickard.andersson@bonnierforlagen.se

Om Bonnierförlagen

Bonnierförlagen är Sveriges ledande förlagshus. Vår vision är att sprida berättelser som berör, upplyser, underhåller och utvecklar. Vi har en tillgänglig utgivningskatalog på drygt 15 500 utgåvor, varav drygt 10 000 är digitala. 2020 ger Bonnierförlagen ut cirka 500 nya titlar. I Bonnierförlagen ingår Albert Bonniers Förlag (med imprints Gondol och Panache), Bazar Förlag, Bokförlaget Forum (med imprints Bonnier Fakta och Lovereads), Bokförlaget Hedvig, Bokförlaget Max Ström, Bonnier Audio, Bonnier Bookery, Bonnier Carlsen, Bonnierförlagen Lära, Bonnier Pocket, Fenix förlag, Månpocket, Reseförlaget, Romanus & Selling samt Wahlström & Widstrand. I Bonnierförlagen ingår också Bonniers Bokklubbar och agenturen Bonnier Rights.