Bokförlaget Forum, 2022-11-16

Adlibrispriset 2022 – de kan bli årets böcker

Här är böckerna från Bokförlaget Forum som nomineras till Adlibrispriset 2022. Adlibris jury har fattat beslut och nu kan alla bokälskare i Sverige rösta fram sina favoritböcker.

Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori. För att bli nominerad 2022 krävs att boken ska ha givits ut i Sverige under 2022.

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets facklitterära bok, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut. 

Du kan rösta fram till 8 december.

Rösta här.

Årets deckare

Ett fynd att dö för av Anders de la Motte & Måns Nilsson

Andra delen i ”Morden på Österlen”, en serie pusseldeckare där vackra miljöer och starka karaktärer möter ond bråd död. Det är högsommar på Österlen och den stora antikmarknaden i Degeberga ska just gå av stapeln, men portarna hinner knappt slås upp förrän ett brutalt mord på en ökänd antikhandlare chockar besökarna.

Gökungen av Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är tillbaka i Fjällbacka! Två fruktansvärda händelser, utan synbart samband, skakar Fjällbacka. En känd fotograf hittas brutalt mördad i sin utställningslokal. Henning Bauer, nobelpristagare i litteratur, drabbas av ett våldsamt dåd på den lilla ö där han håller till för att skriva den tionde delen i sin världsberömda romansvit.

Årets feelgood

Efter regn av Lucy Dillon

Ännu en hjärtevärmande roman av feelgoodstjärnan Lucy Dillon, full av hopp, liv och starka känslor! Tara Hunter är terapeut med uppdrag att återställa Longhamptons samhällsanda efter en katastrofal översvämning. Men hennes egen livssituation är inte särskilt stabil. Det är trassligt med pojkvännen, familjen är splittrad och hon har bara en katt som sällskap.