Bokförlaget Forum, 2024-06-17

Foto: Gabriel Liljevall

Aktuella Carin Hjulström spränger miljon-vallen

Hösten 2009 debuterade Carin Hjulström med Finns inte på kartan som blev en succé. En rad bästsäljande romaner har därefter avlöst varandra och vunnit en stor och trogen läsarskara. Carin har blivit känd för sina varma, humoristiska och mycket mänskliga berättelser med teman som sträcker sig från brutala politiska mord till feelgood och cosy crime. Nu har Carin Hjulströms böcker totalt sålt i mer än en miljon exemplar.

Carin Hjulström:

Foto: Gabriel Liljevall

– Jag hade nog aldrig kunnat föreställa mig att långt över en miljon läsare så troget skulle vilja följa de karaktärer och de berättelser jag skapar!  Jag minns att min pappa sa, när han hade läst mitt allra första bokmanus: "Det här tror jag att väldigt många människor kommer att vilja läsa. Du skriver så folkkärt och med sådan värme." Jag är otroligt glad, stolt och tacksam för att han fick rätt.

Aktuell med ny bok i serien Säbyholms gröna fingrar

Carin är aktuell med Offer i frack – den femte fristående delen i Säbyholms gröna fingrar. En serie som totalt sålt i mer än 400 000 exemplar.

Offer i frack finns även som ljudbok i uppläsning av Gunnilla Nyroos.

Säbyholms grona fingrar – cosy crime inspirerad av Agatha Christies deckare och tv-serier som Morden i Midsomer

Säbyholm ligger på en halvö i Mälaren, inte långt från Birka. Marken är bebodd sedan urminnes tider och här finns lämningar från stenåldern och framåt. Den bördiga jordbruksbygden har flera stora gods, vackra slott och små byar – en lantlig idyll bara några mil bortom Stockholms förorter.

Det var här Carin Hjulström hamnade när hon ville bo på ett slott! Miljön är en perfekt spelplats för plantskolan Säbyholms gröna fingrar och romankaraktärerna Siri Ehrensvärd och hennes brorson Anton – som råkar ha en märklig förmåga att hamna mitt i traktens mordfall och bli till stor hjälp för lokalpolisen Olle Magnusson.

Om Offer i frack

Sommaren har kommit till natursköna Säbyholm vid Mälaren där Siri Ehrensvärd, firad skådespelerska, och hennes brorson Anton driver plantskola. Säsongen hinner knappt börja innan katastrofen är framme och allt förändras. Samtidigt anmäler en ung kvinna sin nyblivne make som saknad. Någon dag senare får polisen Olle Magnusson en påringning från Hackholmssunds konferensanläggning där personalen tycker sig se en kropp flyta ute i Mälaren. Väl på plats blir Olle och hans kollega Rita förbryllade över att offret bär ... frack. Snart dyker det upp brev hos polisen som verkar vara hälsningar från mördaren. Mitt i alltihop väntar Siri och Anton besök. Antons pappa Svante som varit försvunnen i Tanzania i många år ska komma hem, till vissas glädje och andras panik.