Bokförlaget Forum, 2023-03-29

Foto: Lisa Wikstrand

Alla bär på 13 hemligheter

Den omtyckta författaren Caroline Säfstrand som tagit feelgoodläsarna med storm är nu aktuell med en ny serie, Hemligheternas ö. Den första delen Låt mig berätta allt är en spännande historia om ett kvinnoöde som påverkar flera generationer.

Alla bär på tretton hemligheter

Idén till serien fick författaren när hon läste om en forskning från Columbia University i New York. Forskarna hade undersökt hemligheters inverkan på oss och kom fram till att vi i snitt bär på 13 hemligheter och att fem av dessa är så hemliga att vi aldrig någonsin berättar om dem för någon.

Caroline Säfstrand:

– Jag har i alla mina romaner nystat i hemligheter och konsekvenserna av dessa, så forskningen var en guldgruva för mig. Med denna serie går jag all in i det ämne jag verkligen älskar att skriva om och som berör oss alla.

Hemligheter, helande vänskap och att hitta sig själv när livet förändras.

Låt mig berätta allt kretsar kring en stor familjehemlighet och utspelar sig på ön Ven. Det är också en roman om att titta tillbaka för att kunna gå framåt och om att hitta sig själv och sitt nya jag när livet runt om förändras – det är aldrig försent att söka efter sanningen och att väcka drömmar om ett nytt liv.

Med bokserien startar ett nytt kapitel i Carolines författarskap då det är hennes första serie med återkommande karaktärer och miljöer. Som alltid i Carolines berättelser finns det med starka kvinnor som möts över generationsgränserna och oväntad vänskap med kraft att läka.

Om Låt mig berätta allt

Ulrica bestämmer sig för att tillbringa två sommarveckor på den idylliska ön Ven, platsen som alltid rört upp så starka känslor hos hennes mor. Med sig har hon ett gammalt vykort som hon vet kopplar ihop henne med en mörk historia på ön, nu vill hon förstå hur.

Mitt emot Ulricas stuga bor Bea, vars liv helt har stannat upp. När hon på radion hör en forskare prata om att alla människor bär på tretton hemligheter, fem så hemliga att vi aldrig berättar dem för någon, undrar hon över turisten på andra sidan vägen. Är hon verkligen här för naturens skull? För båda kvinnorna har livet nyligen skakats om, men en röst från det förflutna kanske kan leda dem in på nya vägar.

Utgivnings- och recenensionsdag 22 maj.

Foto: Lisa Wikstrand

Om Caroline Säfstrand

Caroline Säfstrand bor i Helsingborg med sin familj. Hennes böcker har fått genomslag utanför Sverige och blivit lästa i Norge, Danmark, Finland och Tyskland samt nominerats till flera fina utmärkelser som Årets ljudbok på Storytel, Årets feelgood på Adlibris och Årets feelgood på Feelgoodfestivalen. Hon har tidigare gett ut bokserien Vid livets vägskäl med titlarna Klubben för lyckliga slut, Vingården för vilda drömmar och Sanningen om ostrondykerskan på Bokförlaget Forum som handlar om spännande livsöden, kärlek och drömmar.

Låt mig berätta allt är Caroline Säfstrands nionde roman och en stor anledning till att hon slagit igenom så stort är på grund av att hon skriver romaner med sorgkant som ofta kretsar kring vänskap, trasiga relationer och familjehemligheter. Karaktärerna har ofta hamnat vid ett vägskäl och hittar till sist styrkan genom varandra. Caroline Säfstrand vill genom sina berättelser underhålla och beröra men också boosta läsaren och visa att livet alltid går att förändra.