Bokförlaget Forum, 2023-07-19

Finalisterna i Årets Feelgood utsedda

Den 9 september är det dags för årets Feelgoodfestival. I år går den av stapeln i vackra Sigtuna. Över trettio medverkande författare, både internationella och svenska stjärnor. Under festivalen delar man även ut priset Årets feelgood.

Fram till den andra juli var röstningen öppen för allmänheten och nu har fyra böcker gått vidare till en jury bestående av:

  • Kerstin Särneö, bokrecensent på tidningen M Magasin
  • Pekka Heino, programledare och bokälskare
  • Eva Boström, bokbloggare

Två böcker som givits ut på Bokförlaget Forum har nu chans att bli Årets Feelgood:

Det rånar sig nog av Catharina Ingelman-Sundberg

Inget är omöjligt för Pensionärsligan som vill hjälpa de som har det svårt, även om det kräver ett och annat lagbrott. Men vad gör man när allt blivit digitalt och bankerna saknar kontanter? Pensionärerna låter sig naturligtvis inte stoppas. Kan man driva egen bank? Skapa en slug och tjänstvillig robot? Märtha, Snillet, Krattan, Stina och Anna-Greta tacklar den moderna världen på sitt eget högst originella sätt. Snart dras de in i svindlande äventyr. Det rånar sig nog är den femte boken i serien.

Sanningen om Ostrondykerskan av Caroline Säfstrand

För femton år sedan drog sig författaren Inez Edmark tillbaka från rampljuset. Hon lever sedan dess ett ensamt liv bakom neddragna persienner. När hennes granne plötsligt dör bestämmer hon sig för två saker: att döstäda och och att skriva sin allra sista bok. Men inte en fiktiv roman den här gången, utan en personlig bekännelse. Sanningen om ostrondykerskan är en roman om en udda vänskap, om att våga stå upp för sig själv och om ett livsavgörande sökande efter sanningen. Vad var det egentligen som hände den där dagen för så länge sedan?

Priset delas ut av Printz Publishing som startades hösten 2010 ger ut svensk och utländsk skönlitteratur och fackböcker. Förlaget drivs av Anna Levahn och Christoffer Holst. ”Tanken med Printz Publishing är att ge ut böcker som vi saknar i bokhandeln, böcker i en genre som vi kallar intelligent underhållning. Feelgoodberättelser som är lättillgängliga, men också välskrivna och smarta – och gärna roliga”, så beskriver grundarna sin egen verksamhet.