Bokförlaget Forum, 2024-06-26

Foto: Peter Knutson

Åsa Hellberg nomineras till utmärkelsen Årets Feelgood

Nu har feelgoodläsarna åter igen röstat fram sina favoritböcker i tävlingen "Årets Feelgood". Åsa Hellberg är med España por favor en av de fem författare som fått flest röster.

De böcker som fick flest röster är:

Åsa Hellberg: España por favor

Anna-Lena Brundin & Jan Sigurd: Anki åker till Paris (Norstedts)

Karin Härjegård: Pianisten vid fjällsjön (Printz Publishing)

Ruth Kvarnström-Jones: De fenomenala fruntimren på Grand Hotel (Printz Publishing)

Nu är det upp till juryn att besluta vem som får årets utmärkelse. I juryn ingår: Kerstin Särneö, bokrecensent på tidningen M Magasin, Pekka Heino, programledare och bokälskare och Eva Boström, bokbloggare

Pristagaren avslöjas på Feelgoodfestivalen lördagen den 17 augusti i Sigtuna. Prisutdelningen blir avslutet på en fullspäckad dag, där besökarna kommer att kunna delta i författarseminarier, bokcirklar samt mingla med över 30 författare som finns på plats.

España por favor

Tre saker händer samtidigt i norrländska Fjällfors: Lotta tvingas flytta hem till sin exman i Piteå efter ett besked som ingen vill ha, Nooras ensamstående dotter blir gravid och räknar med sin mamma som barnvakt, och Mias man dör alldeles ensam under sin bil. I kyrkokören sjunger Lotta ”Y viva España”, högt så att Gud kan höra henne, på Pizzerian jobbar Pedro som får änkan Mia att dåna, och när Noora spår sig får hon veta att en änglabutik i Torrevieja är en dålig idé just nu.

Den gamla drömmen om Spanien verkar glida dem ur händerna. Skulle inte livet efter sextio bli enastående? Men så kommer den stumma åttioettåriga Dolores med sin halmhatt och hemlängtan, och då ändras allt ännu en gång.

Om Åsa Hellberg

Foto: Peter Knutson

Åsa Hellberg är en av Sveriges mest framgångsrika och produktiva feelgoodförfattare. Med över en miljon sålda böcker och utgivning i arton länder, med serierna om Sonja, hotellet Flanagans och senast Systrarna från Fjällbacka, har hon roat och berört kvinnor i alla åldrar. Åsa bor i Farsta i södra Stockholm, och då och då i Fjällbacka.