Bokförlaget Forum, 2022-12-22

Foto: Karl Nordlund

Edvin Törnblom nominerad till flera QX-priser

Vad fick oss att vända blad i år? Bögen är lös av Edvin Törnblom är en av de nominerade böckerna till QX pris Årets bok. Han är även nominerad till det stora priset Årets HBTQ och tillsammans med Johanna Nordström nominerad i kategorierna Årets duo och Årets scen . Vinnaren presenteras på QX Gaygala 2023 den 2 februari.

Läs om alla nomineringar här!

Om Bögen är lös

Hur kommer det sig att vissa personer föds som bögar? Varför beskylldes vår första homosexuella kung för att ha orsakat digerdöden? Och varför älskar vi bögar kvinnliga popartister?

Edvin Törnblom tar ett brett grepp om ämnet hbtqi och diskuterar ärligt de tankar och händelser som präglat hans liv som homosexuell – från en uppväxt utan queera förebilder till viktiga insikter om hur kampen för rättvisa kan föras vidare. Allt formulerat med den vrickade humor som gjort honom till en framstående röst i sin generation.

Om Edvin Törnblom

Edvin Törnblom, född 1996, är komiker och programledare med flera radio- och tv-produktioner i ryggen. Varje vecka driver han den populära podcasten Ursäkta, som har över 200 000 lyssnare.

Sagt om boken

”… det är ofiltrerat, ärligt och humoristiskt … en välbehövlig storebror för den som likt Törnblom saknar hbtq-förebilder under uppväxten.” BTJ

”Den prydliga lilla boken gör det som ens mattelärare försökte göra hela högstadiet: makes learning fun. Tung och viktig (!!) fakta om hur hbtqi-personer har upplevt och fortfarande upplever förtryck blandas med Edvins träffsäkra humor och för mig till en otroligt trygg plats – en plats fylld av igenkänning.” Tidningen Ergo