Bokförlaget Forum, 2023-07-13

Britney Spears memoarer ges ut på svenska av Bokförlaget Forum

The woman in me, memoarerna av den Grammy-vinnande artisten, legendariska underhållaren och globala popikonen Britney Spears, ges ut 24 oktober 2023 av Gallery Books, ett imprint inom Simon & Schuster. Boken ges ut över hela världen på 15 språk, på svenska av Bokförlaget Forum.

Klicka här för att förhandsboka The woman in me. 

I juni 2021 lyssnade hela världen till Britney Spears när hon talade inför öppen domstol. Kraften i hennes röst – hennes sanning – gick inte att förneka, och den kom att förändra hennes liv och livet för oräkneliga andra.

The woman in me avslöjar för första gången hela Britney Spears otroliga resa och visar den inre styrkan hos en av världens främsta popartister. Spears banbrytande biografi är skriven med uppriktighet samt humor och sätter ljus på den eviga kraften hos musik och kärlek. Framför allt belyser den vikten av att till sist få berätta sin egen historia, på sina egna villkor.

Det en modig och berörande berättelse om frihet, berömmelse, moderskap, överlevnad, tro och hopp.

Jennifer Bergstrom, senior vice VD och publisher på Gallery Books:

– Britneys övertygande vittnesmål i domstolen förra året skakade om världen, ändrade lagar och visade på hennes inspirerande styrka och mod. Jag tvivlar inte på att memoarerna kommer att ha liknande inverkan och utgivningen kommer att vara årets stora händelse i bokvärlden. Vi är mycket stolta över att kunna hjälpa henne att dela med sig av sin historia till sist.

Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Sekunden jag hörde talas om att Britney skrev på sin biografi visste jag att vi måste ge ut hennes bok på Forum. Hennes livsöde har berört flera generationer och hennes roll som ikon inom musik, feminism och popkultur kan inte överskattas.

Om Britney Spears

Multiplatinasäljande och Grammy-vinnande popikonen Britney Spears är en av de mest framgångsrika och hyllade artisterna i popmusikhistorien. Hon har sålt närmare 150 miljoner skivor världen över, bara i USA har hon sålt mer än 70 miljoner skivor, singlar och sånger, enligt Nielsen Music.

Hon föddes i Mississippi, växte upp i Louisiana och slog igenom som tonåring när hon släppte sin första singel ”… Baby One More Time”, skriven av svenska producenten och låtskrivaren Max Martin. Låten blev en internationellt mega-hit, etta på Billboard Hot 100, har sålt mer än 20 miljoner exemplar över hela världen och är i nuläget 14 gånger platina-skiva i USA.

Boken The woman in me ges ut 24 oktober 2023, på svenska av Bokförlaget Forum.