Bokförlaget Forum, 2021-03-05

Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckberg släpper två nya kortromaner – i en bok

Den 14 april släpper Bokförlaget Forum två kortromaner av Camilla Läckberg. Gå i fängelse och Kvinnor utan nåd är två fristående berättelser om hemligheter, svek och att ta makten över sitt liv.

Gå i fängelse & Kvinnor utan nåd är två rafflande berättelser om kärlek, svek och gruvlig hämnd, som inte lämnar någon oberörd. Båda romanerna spinner vidare på det tema Camilla plockade upp i succéböckerna En bur av guld och Vingar av silver, nämligen revansch, upprättelse och att ta makten över sitt eget liv.

Camilla Läckberg:

–Jag är väldigt intresserad av att vad som driver människor att gå över gränser. Hur långt kan man gå när man söker upprättelse? Både Kvinnor utan nåd och Gå i fängelse handlar om människor som går mot normen och går utanför alla gränser för att ta makten över sina liv och bli fria att leva på sina egna villkor.

Om Gå i fängelse

En berättelse om svek, revansch och om att sakna det enda som betyder något – kärlek. Fyra ungdomar som känt varandra sedan barnsben firar nyår i en stor, lyxig villa med sjötomt utanför Stockholm. De är bästa vänner, precis som deras föräldrar som har fest i villan intill. På ytan har de allt, men bakom fasaderna gömmer sig hemligheter de inte delat med någon, inte ens varandra. När ett parti Monopol spårar ur och insatserna höjs, börjar hemligheterna långsamt sippra fram. Och när krutet lagt sig tar en intrikad plan sin form…

Om Kvinnor utan nåd

Ingrid Steen lever det perfekta live t– en framgångsrik make, villa i Bromma och en väluppfostrad dotter. Victoria Brunberg har flytt från Ryssland och lever ett stillsamt liv i en liten by på landet med sin man Malte. Och Birgitta Nilsson är en omtyckt lågstadielärare med en tystlåten man och två vuxna barn. Men bakom fasaderna döljer sig ett liv som inte alls är som det verkar. Tillsammans, men anonyma för varandra, bestämmer kvinnorna sig för att slå tillbaka och en gång för alla befria sig från sina mörka hemligheter.

Boken med de två fristående romanerna Gå i fängelse & Kvinnor utan nåd utkommer den 14 april. Samma dag släpps Gå i fängelse som ljudbok och den 21 april släpps Kvinnor utan nåd som ljudbok.

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest lästa författare. Hon debuterade 2003 med Isprinsessan och sedan dess har det blivit ytterligare nio böcker i serien om Fjällbacka. Med En bur av guld (2019) och Vingar av silver (2020) tog Camilla Läckberg ett nytt kliv i sitt författarskap, och serien om Faye älskas av läsare i såväl Sverige som utomlands. Med detta nya spår i författarskapet vill hon utmana normer och krossa glastaket. Camilla Läckbergs böcker har sålt i över 28 miljoner exemplar i 60 länder.

För mer information kontakta:

Sofia Heurlin • Sofia.heurlin@bonnierforlagen.se