Bokförlaget Forum, 2020-01-21

Foto: Magnus Ragnvid

Camilla Läckbergs En bur av guld är årets mest sålda bok

2019 års mest sålda bok är Camilla Läckbergs En bur av guld. Boken gavs ut i april 2019 och är första delen i författarens nya serie om Faye.

– Jag är mäkta stolt över att vi ännu en gång (not: Kepler, Lazarus 2018) har årets mest sålda nyhetstitel, säger försäljningsdirektör Göran Wiberg. En bur av guld av Camilla Läckberg är den mest sålda nyhetstiteln totalt sett när vi räknar alla format som utkommer under utgivningsåret 2019, d.v.s. inbunden bok, e-bok och ljudbok.

En bur av guld skiljer sig enormt mycket från Camillas tidigare böcker, och vi är så glada över att kunna konstatera att Camillas modiga satsning har älskats av såväl hennes gamla som nya läsare, säger Ebba Östberg, ansvarig förläggare för skönlitteratur på Bokförlaget Forum.

Om En bur av guld

På ytan verkar Faye ha allt. En perfekt make, en älskad dotter och en lyxig lägenhet i den finaste delen av Stockholm. Men mörka minnen från uppväxten i Fjällbacka jagar henne och hon känner sig alltmer som en fånge i en gyllene bur. En gång var hon en stark kvinna med ambitioner, men för sin mans skull har hon gett upp allt. När han sviker henne raseras hela Fayes värld. Plötsligt har hon ingenting alls. Först står hon handfallen, sedan bestämmer hon sig för att ge igen och börjar planera en gruvlig hämnd. En bur av guld är en drabbande roman om en kvinna som blir bedragen och utnyttjad men som tar kontroll över sitt eget öde. En dramatisk berättelse om svek, upprättelse och hämnd.

”Den nya Camilla Läckberg är mer driven och samtida ... Underhållningsvärdet är stort, slutknorren är oerhört effektfull.” Sydsvenskan

”En bur av guld är en underhållande bladvändare som tar sikte på riktigt rafflande hämnddramatik.” Skånska Dagbladet

”En sexig och sensationellt bra hämndroman, skriven med oväntad ömhet. Spännande och ytterst skickligt.” Karin Slaughter

Om Camilla Läckberg

Camilla Läckberg är en av Sveriges mest lästa och älskade författare. Hennes tio böcker i Fjällbackaserien har sålt i över 22 miljoner exemplar i 60 länder. Hon är även en framgångsrik affärskvinna och en av grundarna till Invest In Her, ett investmentbolag som verkar för kvinnligt entreprenörskap och ökad jämställdhet.