Bokförlaget Forum, 2022-04-20

Foto: Gabriel Liljevall

Carin Hjulström gör succé med sin deckarserie

Nu utkommer Ett lik för mycket – den tredje och fristående delen i ”Säbyholms gröna fingrar”. Med denna bokserie har Carin Hjulström etablerat genren cosy crime i Sverige, och allt fler böcker av detta slag ges ut.

Åsa Lindström, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Vi är förstås oerhört glada över att Carins serie är så läst och älskad. Jag tror att en anledning till att den här genren är så populär just nu är att man med en allt bistrare verklighet gärna flyr in i en lite snällare värld och inte längre söker sig till alltför mörka och brutala spänningsböcker.

För dem som gillar cosy crime är detta en högtid, förutom Carin Hjulströms nya Ett lik för mycket finns mer att hämta. I slutet av maj släpps andra delen i Morden på Österlen, av författarna Anders de la Motte och Måns Nilsson, en serie pusseldeckare där vackra miljöer och starka karaktärer möter ond, bråd död. Samma månad gör Katarina Bivald debut inom denna genre med sin nya serie Morden i Great Diddling, en hyllning till Agatha Christie, Morden i Midsomer och alla andra charmiga deckare som förenar engelska pubar, konstiga byoriginal, scones och förstås mord.

I Carin Hjulströms böcker får läsarna följa med till natursköna Säbyholm och pampiga Thoresta slott precis intill Mälaren. Där har skådespelerskan Siri Ehrensvärd bytt Dramatens stora scen mot livet på landet. Hon och hennes brorson Anton, tidigare ungdomskriminell, driver nu en plantskola. Tillsammans bygger de upp ett nytt liv utifrån nya drömmar. Men mitt i all idyll dyker det också upp ett och annat mord. Första boken Bara ett litet mord gjorde snabbt succé, så även Knappt en droppe blod och nu släpps Ett lik för mycket.

Carin Hjulström:

– Jag vill skriva varma berättelser om livet på landet och nära men udda relationer, som ändå är relevanta för vår tid. Och den sortens deckare tycks vara precis vad folk vill läsa.

Carin Hjulström har under sina 13 år som författare skrivit 13 böcker, som sammanlagt har sålt i 750 000 exemplar, vilket gör henne till en av våra största författare. Hon är tidigare känd som journalist och programledare, och har bland annat lett Melodifestivalen och Carin 21:30.

Ett lik för mycket släpps den 3 maj.

Kom till Thoresta Herrgård

Söndagen den 5 juni kl 13.00 kan du höra Carin berätta om serien som utspelar sig kring Säbyholm och Thoresta. Mingla, ät & drick gott och köp ett signerat exemplar av Ett lik för mycket.

Antalet platser är begränsat och bokning kan enbart ske på webbplatsen.

För recensionsexemplar och intervjuförfrågningar kontakta:

Marie Lok Björk, Mediekontakt, marie.bjork@bonnierforlagen.se