Bokförlaget Forum, 2023-03-30

Foto: Kajsa Göransson

Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrant klara till Crimetime Göteborg

Nu har bokmässan avslöjat namnen på de första författarna som kommer att delta på Crimetime Göteborg och bokmässan i höst. Uppställningen i förstafemman visar tydligt styrkan i den svenska spänningslitteraturen: Carina Bergfeldt, Sofie Sarenbrant, Mari Jungstedt, David Lagercrantz och Jan Guillou.

Crimetime Göteborg har ambitionen att varje år skapa Sveriges största mötesplats för författare och läsare som älskar spänningslitteratur. Evenemanget varit en del av Bokmässan sedan 2018. I år äger Crimetime rum lördag den 30 september – söndag 1 oktober.

"Spänningslitteraturen fortsätter att vara väldigt stor bland svenska och internationella läsare. Och utbudet blir på flera sätt allt vassare, med författare som utvecklar deckaren och utforskar nya sätt att skriva den", säger John Häggblom, programansvarig för Crimetime, i ett pressmeddelande.

Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt är goda vänner och gör premiär som författarduo både på bokmässan och med sitt samarbete. Deras bok Födelsedagen, som är den första i en planerad spänningsserie, utkommer på Bokförlaget Forum i höst.

"Crimetime är årets höjdpunkt! Vi är otroligt glada över att få göra premiär som författarduo på Bokmässan och ser mycket fram emot mötet med alla läsare", berättar Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrant, i Bokmässans pressmeddelande.

Carina Bergfeldt är journalist och författare. Hon är också programledare på SVT och värd för talkshowen Carina Bergfeldt. Hon arbetade tidigare som SVT:s USA-korrespondent samt som reporter och kolumnist på Aftonbladet. Hon har tilldelats en rad priser, däribland Stora Journalistpriset, Årets stilist och tv-priset Kristallen. Carina Bergfeldt har gett ut tre böcker som sålts till 15 länder.

Sofie Sarenbrant debuterade 2010 som författare. Hon tildelades det prestigefulla priset Årets svenska deckarförfattare 2019 och 2020. Hennes böcker om kriminalinspektör Emma Sköld har haft stora framgångar och sålts i över 4 miljoner exemplar i 15 länder. Sofie Sarenbrant har givit ut 14 böcker.