Bokförlaget Forum, 2023-11-16

Foto: Gabriel Liljevall

Christian Unges nya spänningsserie ges ut av Bokförlaget Forum

Vad gör samhällets allra rikaste när Porschen är inköpt, champagnen är uppdrucken och alla paradisöar är besökta? Det är frågeställningar som Christian Unge ville utforska i sin nya spänningsroman Klubben, som släpps senare i vår.

Klubben är den första delen i en serie om polisinspektör Hanna Mansour och utspelar sig i Stockholm. Christian Unge, som är mest känd för spänningsserien om akutläkaren Tekla, tar nu ett nytt kliv i sitt författarskap.

Foto: Gabriel Liljevall

Christian Unge:

Klubben är det roligaste jag någonsin skrivit. Temat har varit ”What if”, vad händer om ett gammalt kompisgäng drar igång en klubb för de allra rikaste, tar sig vatten över huvudet och sedan går allt åt helvete?”

– I Klubben får läsarna och lyssnarna ta del av ett nytt universum med helt vanliga människor som dras in i en kriminell värld de inte kan kontrollera. Med gänget på Forum vid rodret känner jag att boken kommer få den resa som den här historien förtjänar.

Ebba Östberg, förläggare och publicistisk chef:

– Vi är så glada och stolta över att välkomna Christian Unge till Forum! Christian är en både skicklig och erfaren författare och med sin nya spänningsroman Klubben visar han på en stor mångsidighet och en osviklig känsla för det som är här och nu. Klubben sticker verkligen ut i deckarfloran, och vi är väldigt peppade över att den ska få möta läsarna och lyssnarna.

Om Klubben

En död, naken man dumpas på Stureplan i Stockholm. Polisen kallar in alla resurser då mannen visar sig vara vd för världens största streamingtjänst. Kriminalkommissarie Hanna Mansour har varit sjukskriven för utbrändhet men slungas nu rakt in i den komplexa utredningen. Det står snart klart att inget är vad det först ser ut att vara. Hanna och hennes kollegor ställs inför en härva av småkriminella losers som tagit sig vatten över huvudet, internationella konstligor och kicksökande överklass.

Om Christian Unge:

Christian Unge är överläkare och författare, har jobbat för Läkare utan gränser och skrivit både sakprosa och romaner, bland annat de uppmärksammade spänningsromanerna om den karismatiska läkaren Tekla Berg. Han har också skrivit självbiografin Har jag en dålig dag kanske någon dör och En del av allt om relationen till sin pappa. Sen tio år driver han även den framgångsrika medicinska podden Ronden.

Klubben utkommer 24 mars 2024. Högupplösta bilder finns att ladda ner på forum.se.

Mediekontakt:

Charlotta Larsson, charlotta.larsson@bonnierforlagen.se