Bokförlaget Forum, 2021-06-10

Foto: Maria Östlin, Robert Eldrim

De medverkar i Sommar i P1

Sommar, sommar, sommar... Nu har Sveriges Radio presenterat årets sommarvärdar i P1. Kristina Keyyo Petrushina och Nadim Ghzale är två av sommarens medverkande. Läs mer här.

Nadim Ghzale

12 juli

Nadim Ghzale kom som sjuåring till Sverige från Libanon. Han arbetar som kommunpolis i Borås. Nadim Ghzale har ett viktigt budskap och den senaste tiden har han byggt sin plattform genom medverkan i Veckans brott och Min sanning.

I januari 2022 utkommer Min väg från flykting till hela Sveriges polis. I boken får vi följa Nadims dramatiska livsresa och vägen in i det svenska samhället. En bok som diskuterar många av vår tids ödesfrågor som integration och ökade klassklyftor.

Kristina ”Keyyo” Petrushina

17 juli

Kristina ”Keyyo” Petrushina slog igenom som Youtuber, har haft flera egna tv-serier på SVT Play och varit programledare för Talang, Barncancergalan, Keyyo med Rheborg i Ryssland och senast 1/2 rum och kök. Hon medverkar även i Bäst i test och har gjort hyllad turné med scenföreställningen Ryssen kommer. Kristina kom som åttaåring till Sverige från Sibirien. Idag bor hon i Stockholm. Hon har bland annat utsetts till Sveriges roligaste youtuber på Guldtuben-galan och en av Årets kvinnor 2020 av Expressen.

Hennes bok Mitt livs buffé är en superpersonlig kokbok med humor och humör! Här får vi följa med på hennes resa genom livet med maten i fokus. Barndomsminnen från Omsk serveras tillsammans med piroger och plov. Den tuffa tiden efter flytten till Sverige och berättelsen om hur Kristina blev Keyyo på Youtube där kebabpizzan är milstolpe. Dråpliga anekdoter och berörande minnen varvas med favoritrecept för alla tillfällen.