Bokförlaget Forum, 2019-09-13

Foto: Gabriel Liljevall

Kalle Lind aktuell med den allra första Hasse Alfredson-biografin

Nu kommer den efterlängtade och första biografin om den folkkära författaren, regissören och underhållaren Hasse Alfredson ut. Hasse Alfredson – En sån där farbror som ritar är skriven av Kalle Lind, som sedan barnsben varit helt upptagen av allkonstnären och giganten. Kalle Lind hoppas med boken både teckna en fullständigare bild av Hasse Alfredsons konstnärskap och presentera hans insatser för nya generationer.

Utkommer den 18 oktober

I boken skildras Hasse Alfredsons resa från barndomen i Helsingborg, via spexande i Lund, anställning på Radiotjänst till samarbetet med Tage och skapandet av AB Svenska Ord – och de många verksamma åren efter Tages död. Genom revyer, filmer, böcker, upptåg och allehanda muntrationer som kom att inreda folkhemmet med färg och humor. Men här tecknas också en annan bild, den av en man som inte alltid litade på sin egen förmåga att vara enastående underhållande. En som aldrig blev nostalgisk över sina egna bedrifter, men väl över de människor han förlorat.

Om Kalle Lind

Kalle Lind kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han gör radiohumor, driver podden Snedtänkt och bloggen En man med ett skägg, skriver i Sydsvenskan och Expressen och har samlat på sig stora mängder kuriosa från det svenska nittonhundratalets offentlighet som han gärna delger andra.

Bokomslag och författarfoton kan laddas ner här.

För recensionsexemplar, bilder eller mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Höglund, Presskontakt, 0733 338840 eller magdalena@highlandpr.se

Är du journalist och intresserad av recex av vår utgivning är du välkommen att anmäla dig till vår
presstjänst