Bokförlaget Forum, 2021-11-09

Dragomir ”Gago” Mrsic släpper rafflande självbiografi

I boken Där jag kommer ifrån får läsarna följa med under det största rånet i svensk kriminalhistoria. Men här finns också vändpunkten i livet och genombrottet som skådespelare, med inspelningar tillsammans med stjärnskådisar som Tom Cruise och Sverrir Gudnason. Dragomir ”Gago” Mrsics självbiografi är en naken berättelse om en dramatisk livsresa.

Dragomir ”Gago” Mrsic:

– Jag hoppas att de som läser förstår att man kan ändra sitt liv om man fortsätter att kämpa. Jag vill ge hopp till alla som inte har det så lätt. För mig har boken även varit ett sätt att lätta mitt hjärta, lite självterapi helt enkelt.

Dragomir ”Gago” Mrsic föddes 1969 i nuvarande Bosnien och Hercegovina. Som liten lämnade han landet tillsammans med sin familj för att söka ett bättre liv i Stockholmsförorten Fittja. Där drogs han in i kriminalitet, då ingen annan väg verkade möjlig. Med öppenhet och stor berättarglädje redogör Dragomir Mrsic för en hisnande resa med toppar och dalar. Där jag kommer ifrån är skriven tillsammans med journalisten och producenten Theodor Lundgren, som tidigare skrivit böcker som Besökaren: mina 13 år bakom galler (2018) tillsammans med Kaj Linna och Brottarbröder: en fight för livet (2020 ) tillsammans med Martin och Jimmy Lidberg.

Theodor Lundgren:

– Att arbeta med Dragomir har varit väldigt inspirerande. Han är en människa med stort hjärta och mycket smartness som hittar sitt eget sätt att ta sig fram och alltid utvecklas, utan att döma sig själv eller någon annan. Jag tror att Dragomirs historia och person kommer inspirera många.

Foto: Maria Östlin

En av de mest hisnande berättelserna i boken är det omtalade rånet mot Gotabanken, 930-miljonerskuppen som den också kallas, det största rånbytet i svensk kriminalhistoria. Men boken visar också hur en person, mot alla odds, lyckas bryta destruktiva mönster och hitta ljuspunkter och möjligheter när det är som mörkast.

I dag är Dragomir en skådespelare i det absoluta toppskiktet, och är verksam även som manusförfattare och producent. Han fick sitt breda genombrott som skådespelare med filmen Snabba Cash (2010) och har sedan dess medverkat i en rad tunga svenska och internationella film- och tv-produktioner. Han har bland annat spelat mot Tom Cruise i filmen Edge of tomorrow.

I november är Dragomir Mrsic aktuell i actiontrillern  Omerta 6/12, tillsammans med välkända skådespelare som Sverrir Gudnason och Nanna Blondell.

"Där jag kommer ifrån skildrar en spännande och stundtals mycket gripande livsberättelse om att ha oddsen emot sig men att vända sina motgångar och misstag till något bra." Betyg: 4 av 5, BTJ

Där jag kommer ifrån utkommer 1 december.

Intervjuförfrågningar och recensionsexemplar kontakta:

marie.bjork@bonnierforlagen.se