Bokförlaget Forum, 2019-11-25

En förlorad man prisas av Svenska Deckarakademin

Svenska Deckarakademin har utsett Jane Harper och hennes bok En förlorad man till årets bästa till svenska översatta kriminalroman med motiveringen: ”Ett dödligt kammarspel kring familjehemligheter i Australiens outback”. Boken är översatt av Klara Lindell.

En förlorad man

De två bröderna Nathan och Bub möts för första gången på månader vid en gammal gravsten mitt ute i den australiska vildmarken. Framför dem ligger den tredje brodern Camerons kropp, det är uppenbart att han mött en plågsam död under den obarmhärtiga solen. Vad fick honom att ge sig ut ensam till den gudsförgätna platsen? Medan familjen sörjer brottas Nathan med frågetecknen kring Camerons död och mörka hemligheter nystas upp. Om någon tvingat Cameron in i döden är listan över misstänkta på den isolerade farmen inte särskilt lång.

Om Jane Harper

Jane Harper föddes i Storbritannien men har levt stora delar av sitt liv i Australien. Hon har en bakgrund som journalist och 2016 debuterade hon med romanen Hetta, som nominerades till flera internationella priser och såldes till 20 länder. Även uppföljaren Falska vänner blev en stor framgång. En förlorad man är hennes tredje roman.