Bokförlaget Forum, 2021-05-18

Foto: Anna-Lena Ahlström

Feelgoodstjärnan Åsa Hellberg avslutar hyllade serien och avslöjar nytt projekt

Det bjuds på stor dramatik och många känslor i den tredje och sista delen i Åsa Hellbergs hyllade feelgood-serie om det anrika hotellet Flanagans i London. Nya tider på Flanagans ges ut den 25 augusti men det dröjer inte länge innan vi får ta del av Åsa Hellbergs författarskap igen.

I Nya tider på Flanagans njuter Frankie av att driva ett hotell. Hennes syster Billie gör filmkarriär men så länge Frankie har hotellteamet och sin familj kan hon driva hotellet till framgång. Plötsligt spricker äktenskapet, Frankies liv går i spillror och hon behöver sin syster. För Billie kommer ropet på hjälp olägligt. Hon har precis landat filmrollen som alla stjärnor och konkurrenter vill ha, har flyttat till New York och är vilt förälskad.

Åsa Hellberg om att avsluta den omtyckta serien:

– Det här är den mest dramatiska bok jag har skrivit, men också den mest känslofyllda. Vi har fått följa kvinnor från 1949 fram till nu och den röda tråden är kvinnligt samarbete och vänskap. Utan det hade Flanagans aldrig överlevt.

Om Flanagansserien

I ett stort lyxigt hotell i London får man följa drama, kärlek och intriger under 1960, 1980 och 2000. Allt kan hända när Londons socitet möts. I den första delen Välkommen till Flanagans  lyckats Linda Lansing, trots sin ungdom, få Flanagans att blomstra. Men det kräver mod. Alltför många vill se en man i ledningen. I Kvinnorna på Flanagans försöker vännerna Elinor och Emma behålla den status hotellet haft när intriger och avslöjande av hemligheter möter dem. Hela Flanagansserien är såld till tiotalet länder.

I nästa romanserie, vars första del utkommer nästa år, återvänder Åsa till Fjällbacka. Då berättar hon en allvarligare historia där ramen utgörs av hennes egen familjs många kvinnoöden. Den första delen handlar om hennes gammelfarmor. Året var 1910 och maken har just lämnat Anna Hellberg och fyra mycket små barn för att söka lyckan i Amerika.

Om Åsa Hellberg

Åsa Hellberg har lett den svenska feelgood-boomen och är en bästsäljande författare i flera länder. Hon är både författare och föreläsare och skriver om kvinnor – för kvinnor. Åsa bor sedan många år i Stockholm men är uppvuxen i Fjällbacka som influerar hennes skrivande. Utöver tolv romaner för
vuxna, har också Åsa skrivit en hyllad ungdomsbok, Sexstrejken , och en kort, svart komedi, Laholmsflickan.

För mer information:
Marie Jungsand • marie.jungsand@bonnierforlagen.se