Bokförlaget Forum, 2020-06-22

Foto: Kate Gabor, Anna-Lena Ahlström

Feelgoodstjärnorna Simona Ahrnstedt och Åsa Hellberg startar instagramlive

Söndagslive med Ahrnstedt&Hellberg heter initiativet som blev en omedelbar succé bland följarna. Det är de bästsäljande författarna Simona Ahrnstedt och Åsa Hellberg som ligger bakom livesändningarna, en poddliknande sändning på instagram där de lovar att prata om allt.

Simona Ahrnstedt:

– Vi har snackat länge om att göra något ihop, och nu när instagram tillåter längre filminlägg så kändes detta helt perfekt, säger Simona Ahrnstedt. Att våra följare, i hela landet, kan både se och höra oss.

Åsa Hellberg:

– Det betyder mycket att vi kan sitta hemma, säger Åsa Hellberg. Allt vi behöver är varsin telefon.

Åsa Hellberg är aktuell med, Kvinnorna på Flanagans, andra delen i sin hyllade episka serie om hotellet Flanagans.

Simona Ahrnstedt är pocketaktuell med Bara lite till. Författarna har varit vänner sedan de träffades på bokmässan 2009 och de berättar i första avsnittet hur de följts åt i mot- och medgångar.

– Söndagslive är en naturlig fortsättning på de nästan dagliga samtal vi haft med varandra genom åren, säger de.

Sändningen sänds live från deras respektive instagramkonton, och de ligger sedan sparade: @åsahellberg och @simonaahrnstedt.

Om Bara lite till

Stella Wallin förlorar allt som betyder något: sin pojkvän, sitt jobb och sitt hem. Så hon gör det varje normal kvinna skulle göra. Hon super sig redlös på bag-in-box-vin, cyber-stalkar sitt otrogna ex och fulgråter i bästa vännens kök. Och så flyr hon till den enda bostad hon har kvar: ett kallt och smutsigt torp ute på landet – utan vatten och el.

Storstadstjejen Stella, som lever för välskräddade kläder och vårdar sina Louboutinskor som bebisar, finner sig snart strandsatt utanför Laholm. Pank, hungrig och vilsen. Torpet är en mardröm och landet är hemskt.

Men gradvis inser Stella att hon fått en möjlighet att upptäcka vem hon egentligen är. Stöttad av en rymnings-benägen get, excentriska småstadsbor och Thor Nordström – ett stycke självgod ekobonde som visar sig vara oväntat bra på att kyssas – dras hon in i småstadslivet och dess intriger. Samtidigt närmar sig ett livsavgörande beslut och Stella vet att hon måste bestämma sig. Men hon vill ha mer. Bara lite till …

Sagt om Bara lite till

”Här finns allt en bra romance ska innehålla: komplicerade liv, motsatser som dras till varandra, häftigt och oanständigt sex och en omöjlig kärlek.” Tara

”En av våra feelgoodmästare.” Femina

Om Kvinnorna på Flanagans

Vännerna Elinor och Emma har offrat allt för att Flanagans ska förbli omtalat och framgångsrikt. De har lyckats och affärerna går strålande. Men priset har varit högt. De hemligheter som länge varit väl förborgade under lager av skuld och skam hotar nu att avslöjas. Hur stark är deras vänskap? Hur stora påfrestningar klarar den? Och kommer hotellet att överleva om sanningen om ägarna avslöjas? 

Frankie är Emmas 22-åriga dotter, en karismatisk och utåtagerande ung kvinna som hatar sin mamma. Emma kämpar för att komma henne nära, men det verkar omöjligt. Såren är för djupa. Billie älskar sin mamma Elinor, ändå får kraven på perfektion henne att flytta till Uppsala för att studera. Där förändras hennes framtidsplaner drastiskt. 

Samtidigt som 1980-talet når sin kulmen med droger, sex och längtan efter kärlek tar intrigerna på Londons mesta lyxhotell ny fart … 

Andra, fristående delen i den hyllade serien om kvinnorna på Flanagans.

Sagt om Välkommen till Flanagans

"Glamour, rasförtryck, kärlek och klassskillnader i en underhållande blandning. Alla exakta detaljerna gör att det känns som att kliva in i en brittisk tv-serie.” M-magasin

”Hellbergs senaste bok är en riktig feelgoodpralin. Som en blandning mellan hennes Sonja-böcker och SVT:s tv-serie Vår tid är nu!” Mediaknarkarn