Bokförlaget Forum, 2019-06-13

Flera författare sommarpratar i P1

Nu avslöjas vilka som ska sommarprata i Sommar i P1. Som vanligt kommer lyssnare få ta del av 58 sommarvärdars berättelser – Stina Wollter, Tilde de Paula Eby, Isabella Löwengrip och Joakim Lundell är några av dem.

Stina Wollter

Stina Wollter, född 1964, är konstnär, pedagog, textförfattare, sångerska, radiopratare och kroppsaktivist. Hon har fått stor uppmärksamhet och berömts för sitt Instagramkonto, där hon varje dag ifrågasätter och diskuterar samhällets normer. 2018 utkom Wollters bok Kring denna kropp.

Stina Wollters sommarprat sänds den 26 juni

Om Kring denna kropp

Med vidöppen blick och personlig röst berättar Stina Wollter om människor, möten och händelser som påverkat henne.Hon ger sig ut på en slags upptäcktsfärd i den egna kroppens historia. Vad har berört, invaderat, påverkat, lyft och sänkt den? Det handlar om nygamla ideal, om motstånd, frihetskänslor, förändring – och om vägen fram till försoning.

Tilde de Paula Eby

Tilde De Paula Eby är journalist och populär programledare för Nyhetsmorgon på TV4. Hon har vid ett flertal tillfällen belönats för sitt arbete och 2007 fick hon Aftonbladets TV-pris som Sveriges bästa kvinnliga programledare. 2015 gav hon ut sin senaste bok Tiden läker inga sår.

Tilde De Paula Ebys sommarprat sänds den 16 augusti.

Om Tiden läker inga sår

För första gången berättar Tilde de Paula Eby om sitt dramatiska förflutna och om hur hennes förmödrar präglat hennes liv. 1973 anländer knappt ettåriga Tilde som flykting från Chile. Hon, föräldrarna och storebrodern tillbringar de följande månaderna på en flyktingförläggning i Alvesta. Drygt trettio år senare gör strömningar i samhället att Tilde vill berätta sin historia.

Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip, född 1990, debuterade som författare 2010 med Egoboost, en personlig och peppande handbok för tonårstjejer. Hon startade sin blogg Blondinbella vid fjorton års ålder. Sedan dess har hon hunnit starta ett klädmärke, en webbutik, ett bloggnätverk, ett investmentbolag, driva sin egen tidning, leda tv-program och är fortfarande en av Sveriges mest lästa bloggare. Tillsammans med Pingis Hadenius driver hon företaget Economista AB, som genom föreläsningar och utbildningar ska få fler unga kvinnor att intressera sig för sin privatekonomi. 2017 utom Löwengrips senaste bok Aktiedrottning.

Isabella Löwengrips sommarprat sänds den 24 juni.

Om Aktiedrottning

Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius har, genom boken Economista och podcasten med samma namn, länge kämpat för att kvinnor ska få ett bättre ekonomiskt självförtroende. Nu vill de ta ytterligare ett steg och sprida kunskapen om hur man investerar i aktier och andra tillgångar som får dina sparpengar att växa.

Joakim Lundell

Joakim Lundell, född 1985, är en av Sveriges mest populära Youtubers och en framgångsrik musikartist, producent och DJ. Hans Youtubekanaler har över en miljon följare och mer än en halv miljard visningar. 2016 gifte sig Joakim med Jonna Lundell, något fansen kunde följa i realityserien Jocke och Jonna i nöd och lust. Lundell debuterade som författare år 2017 med boken Monster.

Joakim Lundells sommarprat sänds den 12 juli.

Om Monster

Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen. Monster är en drabbande och hoppfull berättelse om en man som slår sig fri från en till synes nattsvart tillvaro, och blir en röst och en vän för hundratusentals människor.