Bokförlaget Forum, 2022-09-08

Foto: Kajsa Göransson

Födelsedagen av Sarenbrant & Bergfeldt filmatiseras

Nordisk Film gör dramaserie av Sofie Sarenbrants och Carina Bergfeldts kommande spänningsroman Födelsedagen.

Nordisk Film inleder ett långsiktigt samarbete med Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt om filmatisering av deras nya gemensamma spänningsserie. Först ut är Födelsedagen, som innan den ens är släppt, blir den första romanen att filmatiseras i det nya samarbetet.

Producent Johanna Bergenstråhle:

– Vi ska göra en högkvalitativ spänningsserie, med oväntade vändningar, utforska och blottlägga mänskliga svagheter och våra allra dunklaste vrår. Alla ska bli lika fångade av dramaserien som jag blev av romanen – det vill säga besatta av att följa hur historien utvecklar sig! säger Johanna Bergenstråhle, producent, i ett pressmeddelande från Nordisk Film.

Carina Bergfeldt och Sofie Sarenbrant:

– Redan när vi satt i Grekland och skrev Födelsedagen fantiserade vi om att det skulle bli en tv-serie. Vi spelade till och med upp scener för varandra för att se om det var trovärdigt. Att det nu är på riktigt är en dröm som besannas för oss båda, säger Carina Bergfeldt.

– När Johanna Bergenstråhle presenterade sin vision av hur serien skulle göras var det som att alla pusselbitar föll på plats och det blev så självklart att Nordisk Film skulle få göra serien, säger Sofie Sarenbrant.

Förläggare Jennie Sjögren:

– För oss på förlaget har det varit självklart från första manusläsning att Födelsedagen och dess värld måste bli film. Vi ser mycket fram emot ett långsiktigt samarbete med Nordisk Film kring denna serie, säger Jennie Sjögren, förläggare på Bokförlaget Forum.

Spänningsromanen Födelsedagen av Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt ges ut av Bokförlaget Forum hösten 2023.

Till Nordisk Films pressmeddelande