Bokförlaget Forum, 2019-09-18

Foto: Anna-Lena Ahlström

Från Fjällbacka till Londons fascinerande hotellvärld

Med Välkommen till Flanagans inleder Åsa Hellberg inleder en ny storslagen romanserie. Åsa Hellberg, med rötter i Fjällbacka, är storsäljande författare till bland annat böckerna om Sonja. I sin nya romanserie vänder hon blicken mot den fascinerande hotellvärlden. Lyxhotellet Flanagans i London står i centrum och denna första del utspelar sig främst under 1960-talet – en tid av stora samhällsförändringar. Vi får följa kvinnor som trotsar omvärldens fördomar, tar plats och ser till att lyckas.

"Åsa Hellberg skapar också ett intressant persongalleri i Linda Flanagans medarbetare på hotellet. Hon väver skickligt in samhällsproblem som rasism, homofobi men också alkoholism och våld mot kvinnor i handlingen." Karin Carlsson, Bohuslänningen

Om Välkommen till Flanagans

1960-talets jetsetare, aristokrater och affärsmän flockas på lyxhotellet Flanagans – att inte få en inbjudan till Linda Lansings mytomspunna fester är en katastrof. Men ingen vet vilket högt pris Linda har tvingats betala för framgångarna. Många gånger har hon varit nära att ge upp. Hon är ensam kvinna i männens värld, och trots att hon ägt och drivit hotellet i tio år är hon fortfarande inte accepterad. Det beror på Lindas kusiner Laurence och Sebastian. Ända sedan hon lämnade Fjällbacka för att axla ansvaret för faderns livsverk har de varit hennes bittra fiender. Kusinerna anser att hon borde sälja hotellet till dem och återvända till Sverige, och de skyr inga medel för att få sin vilja igenom. Nu kulminerar maktkampen. Och Linda inser att hon måste vinna, för att rädda sig själv – och hotellet.