Bokförlaget Forum, 2021-04-27

Foto: Evelyn Hockstein

Gangsterparadiset nomineras till Guldspaden

Nu har man avslöjat nomineringarna till Guldspaden 2020, det prestigefyllda pris som delas ut i åtta klasser av Föreningen Grävande Journalister. Det stod då klart att Gangsterparadiset av Lasse Wierup är en av tre nominerade i bokklassen.

Lasse Wierup:

 Jätteroligt för mig personligen, som har jobbat med Gangsterparadiset i nästan två år. Och att även övriga nominerade böcker rör brott och rättsfall ser jag som ett viktigt erkännande av den undersökande kriminaljournalistik i bokform.

Gangsterparadiset är en avslöjande djupdykning i svensk gängkriminalitet och ett måste för att förstå det som händer i Sverige idag.

Om Guldspaden

Guldspaden delas ut av Föreningen Grävande Journalister till ”de journalister – verksamma i svenska medier – som genom engagerad och kunnig journalistisk avslöjat eller skildrat väsentliga förhållanden som allmänheten förut inte kände till. Undersökningen ska vara ett originalarbete, självständigt genomförd”.

Om författaren:

Lasse Wierup är en av Sveriges mest erfarna och välmeriterade kriminalreportrar som har arbetat på bland annat Sydsvenska Dagbladet, Aftonbladet, Expressen, TV4 och Dagens Nyheter. Han är dessutom författare till böcker som succén Svensk maffia – en kartläggning av de kriminella gängen (tillsammans med Matti Larsson) och Helvetet inifrån – femton år i Sveriges största brottsorganisation (tillsammans med Daniel Olsson).

För mer information kontakta:

Ebba Östberg, förläggare • ebba.ostberg@forum.se