Bokförlaget Forum, 2020-04-07

Foto: Gabriel Liljevall

Goda grannar – Mattias Edvardssons efterlängtade uppföljare

Med spänningsromanen En helt vanlig familj tog gymnasieläraren Mattias Edvardssons liv en stor vändning: boken har sålt i nästan 200 000 exemplar i Sverige och rättigheterna är sålda till 33 länder. Mattias är nu författare på heltid och 17 juni kommer den extremt efterlängtade uppföljaren: Goda grannar.

I Goda grannar får vi följa Micke och Bianca Andersson, ett par med två barn som lämnar Stockholms innerstad för att leva villadrömmen i den fiktiva skånska småstaden Köpinge. Det till synes idylliska villakvarteret visar sig dock gömma mörka hemligheter och intriger som Micke och Bianca snart dras allt djupare in i.

När Bianca blir påkörd av en granne och skadas allvarligt i vad som verkar vara en olyckshändelse skalas civilisationens fernissa av lager för lager – tills villadrömmen förbytts till total mardröm för Micke och Bianca. Vad var det egentligen som hände?

Goda grannar är en psykologisk spänningsroman om den hårfina gränsen mellan rätt och fel, och om faran med att komma sina grannar alltför nära.

Mattias Edvardsson:

– Jag bor själv med familjen i en villa i Löddeköpinge utanför Lund och vet en del om relationer med grannarna. När vi skulle flytta till hus pratade min fru om planlösning och mysiga terrasser. Jag hade bara ett fokus i husletandet: bra insynsskydd. För med grannar är det lite som rysk roulett: man vet aldrig vad man får.

– Men självklart har jag inget ont att säga om mina egna grannar, detta är skönlitteratur, lägger Mattias Edvardsson snabbt till.

Teresa Knochenhauer, förläggare på Bokförlaget Forum:

– Det är få författare förunnat att som Mattias Edvardsson kunna skriva fram en så krypande, obehaglig och tät spänning. Alla som älskade En helt vanlig familj kommer känna igen sig i hans karaktärsdrivna plot och tankeväckande frågeställningar kring sanning och lögn, rätt och fel, ont eller gott.

Goda grannar utkommer 17 juni. Rättigheterna är i nuläget sålda till 24 länder.

För intervjuförfrågningar och recensionsexemplar, vänligen kontakta:

Peter Hammarbäck • Kult PR • Peter.hammarback@kultpr.se • 070-999 12 17

Pressbilder och mer information