Bokförlaget Forum, 2022-08-30

Foto: Sara Reeve, Yolande De Vries

Missa inte våra internationella författare på Bokmässan 2022

Bokmässan 2022 närmar sig. Två av Bokförlaget Forums internationella författare, Elly Griffiths och Monica Ali, medverkar på årets mässa.

Om Elly Griffiths

Elly Griffiths deckarserie om rättsarkeologen Ruth Galloway älskas och hyllas världen över. Hennes spännande böcker präglas av humor, brittisk charm och ett härligt persongalleri. För sitt författarskap har Griffiths emottagit bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Elly Griffiths har två barn och bor utanför Brighton med sin man och en katt.

Hon är nu pocketaktuell med Nattfalkarna och i vinter kommer Det låsta rummet ut. Utgivningsdag 8 december.

– Vi på Bokförlaget Forum är så glada över att Elly Griffiths kommer till mässan. Med sin värme, humor, fint tecknade karaktärer och underbara skildringar av det brittiska landskapet är det inte svårt att förstå att hon har så många läsare världen över, säger förläggare Åsa Lindström.

Översättare: Carla Wiberg
Mediakontakt: marie.jungsand@bonnierforlagen.se

Om Monica Ali

Monica Ali har tyvärr lämnat återbud och kommer inte närvara på mässan.

Monica Ali, är född i Dhaka med en engelsk mor och en bangladeshisk far. När inbördeskriget bröt ut flydde Monica som då var tre år, hennes mor och bror till England. Fadern anlände ett år senare och familjen bosatte sig norra England. Efter studier i filosofi, ekonomi och politik i Oxford arbetade Monica Ali i förlagsbranschen. Monicas egen bakgrund och känslan av att aldrig höra hemma någonstans, men också förmånen att kunna blicka in i två olika kulturer har gjort henne till en av Englands mest intressanta författare.

Brick Lane som kom ut i Sverige 2003 är Monicas mycket uppmärksammade Bookernominerade debutroman. I höst är hon aktuell med Kärlek och tro. Med sin nya roman befäster hon sin ställning som en av Englands mest intressanta uttolkare av kulturkrockar. Utgivningsdag 19 september.

– Kärlek och tro är en rolig, varm och gripande roman. Genom oförglömliga karaktärer, missförstånd och hemligheter väcks tankar kring ras och representation, identitet och tillhörighet, kultur, feminism, kön och sexualitet. Det ska bli oerhört spännande att höra henne berätta om sin nya roman och sitt författarskap på Bokmässan i år, säger förläggare Teresa Knochenhauer.

Översättare: Ann Björkhem
Mediakontakt: info@kultpr.se