Bokförlaget Forum, 2024-02-14

Foto: Johanna Ellen

Johanna Bladhs nya bok – En handbok i att gå genom livet som kvinna

Nu kommer journalisten Johanna Bladhs debutbok Tjejbibeln. I boken skriver hon angeläget och personligt om skönhetsideal, utseendeångest och utsatthet bland kvinnor. Johanna har intervjuat olika experter, och blandar allvar och pepp tillsammans med humor.

Med Tjejbibeln vill Johanna Bladh visa att det går att bli fri från ångest, kroppskomplex och dåliga relationer. Det är en handbok i att gå genom livet som kvinna – skriven av en syster som också blivit slutshamad och ifrågasatt av sig själv och andra. Tillsammans med experter, forskare och psykologer går hon till botten med hur man egentligen gör för att förvandlas till en självsäker bosslady som tar för sig vad helst hon än önskar i livet.

Som tjej ställs du inför många utmaningar som kan göra det svårt att älska sig själv. Du förväntas inreda, instagramma och raka benen varje dag. Samtidigt måste du kriga för att bli tagen på allvar, för att få samma lön som dina manliga kollegor, bli respekterad i din relation och för att kunna känna dig trygg när du går hem från krogen. Det är dags att kvinnor tar makten över sina liv!

Johanna Bladh:

Foto: Johanna Ellen

– När jag var tonåring skrev jag i min dagbok i tonårsrummet att jag hatade mig själv. Nu har jag skrivit den här boken för att ingen tjej ska behöva känna som jag gjorde. Detta är en bok till min dotter, och alla andra brudar där ute som förtjänar att må bra och ta plats – hela tiden.

Johanna Bladh är journalist, influencer och poddare och har arbetat med kvinnofrågor i över tio år. Hon har kämpat för allt från aborträtt till gratis mensskydd i artiklar, poddar och dokumentärer. På hennes sociala medier SELF-LOVE FOR ALL GIRLS driver hon en intensiv kamp för att uppmuntra tjejer att våga stå upp för sig själva. Tjejbibeln – Så får du bättre självförtroende som kvinna är hennes debutbok och släpps den 4 mars på Bokförlaget Forum.

För mer information:

Clara Lundström, clara.lundstrom@bonnierforlagen.se