Bokförlaget Forum, 2021-04-27

Jonas Eriksson berättar allt om världsfotbollens mörka hörn i ny bok tillsammans med Anders Cedhamre

Jonas Eriksson, en av Sveriges mest framgångsrika fotbollsdomare på den internationella scenen, berättar om sin resa till toppen, som en av världens bästa domare, och om fallet därifrån. Korthuset utkommer den 13 oktober på Bokförlaget Forum.

Jonas Eriksson:

– Först nu, när jag inte längre är en del av det, kan jag berätta allt. Om nepotismen, de brustna löftena, hoten, utskällningarna och utfrysningen. Hur det är att stå i kalsonger för inspektion av domarvärldens mäktigaste person Pierluigi Collina, och vad man tänker när en assistent mäter ens underhudsfett med tortyrliknande redskap. Men också om resan dit. Varför jag valde den. Om framgångarna, kickarna och hur det är att gå ut på de största och mest prestigefyllda fotbollsarenorna för att under nittio minuter bestämma över, och döma, 22 spelare från den absoluta världseliten.

Jonas Eriksson var fotbollsdomare under 31 år. Han blev Sveriges mest meriterade domare och har dömt matcher i VM, EM, Champions League och Allsvenskan.

Cecilia Viklund, förläggare Bokförlaget Forum:

– När jag läste manus första gången var jag chockad. Det Jonas Eriksson beskrev lät som TV-serien House of Cards, därav titeln. Så mycket fulspel och korruption. Det här är en aldrig tidigare berättad historia från ett perspektiv som ingen har tänkt på, fast nästan alla har en relation till det.

Titel: Korthuset – En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

Författare: Jonas Eriksson och Anders Cedhamre

Utgivningsdatum: 13 oktober 2021

För ytterligare information vänligen kontakta:

Karin Wahlén • Karin.wahlen@kultpr.se • +46 768 96 22 54