Bokförlaget Forum, 2017-11-21

Foto: Caroline Andersson

Karin Linge Nordh är ny programansvarig för Crimetime

Bokmässan blir ny samarbetspartner till Bonnierförlagens deckarfestival Crimetime. Satsningen kommer att lanseras som Crimetime Göteborg på Bokmässan 2018 och ny programansvarig för festivalen blir Karin Linge Nordh, förläggare på Forum.

Bonnierförlagen och Bokmässan har beslutat att gemensamt driva Crimetime. I och med detta lämnar festivalen Gotland och Crimetime Göteborg blir en exklusiv del av Bokmässan. Samarbetet är en offensiv satsning på crime, en genre som engagerar och attraherar stora läsar- och lyssnarskaror i Sverige. Med Bokmässan som medarrangör och mötesplats kan Crimetime erbjudas till än fler läsare, lyssnare, författare och branschaktörer.

Ny programansvarig för Crimetime blir Karin Linge Nordh, ansvarig förläggare för svensk skönlitteratur på Forum, som tillsammans med medarbetare ur det tidigare teamet ingår i projektgruppen som nu ska utveckla Crimetime Göteborg 2018. Karin Linge Nordh fortsätter även sitt arbete som förläggare på Forum parallellt med detta uppdrag.

Karin Linge Nordh: "Jag ser verkligen fram emot att få vara med om att ta Crimetime vidare. Min ambition är att bibehålla den höga kvalitet – både vad gäller programinnehåll och kringaktiviteter ­­­– som har varit festivalens signum. Genom att flytta arrangemanget till Göteborg och samarbeta med Bokmässan kan vi nå betydligt fler av alla dem som älskar spänningslitteratur, samtidigt som vi behåller grundtanken med festivalen. Nämligen att sätta fokus på crimegenren och alla dess begåvade författare!"

Läs mer om satsningen här.