Bokförlaget Forum, 2019-04-12

Foto: Les Kaner, Caroline Andersson

Katrine Engberg och Peter Robinson till Crimetime Göteborg

Deckarfestivalen Crimetime Göteborg blev en succé på Bokmässan 2018 och nästa upplaga går av stapeln i höst. Nu är det klart att även danska Katrine Engberg och brittiske Peter Robinson medverkar på Bokmässan 2019. Sedan tidigare har meddelats att Camilla Läckberg, Christoffer Carlsson, Anne Holt och Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt deltar. Fullständigt program presenteras den 14 juni.

Katrine Engberg

Katrine Engberg har sålt över 150 000 exemplar i hemlandet Danmark och debuterar i Sverige med Krokodilväktaren – första delen i sin Köpenhamnsserie. Boken utkommer i juni och är en oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

Katrine Engberg är utbildad dansare, koreograf och regissör. Idag är hon författare på heltid och hennes Köpenhamnsserie med polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner är såld till 20 länder. Hemstaden spelar en stor roll i böckerna och Katrine själv betecknar Köpenhamn som en av sina huvudpersoner.

Peter Robinson

Peter Robinson föddes i Yorkshire och bor omväxlande i Toronto i Kanada och i Richmond i norra Yorkshire. en älskad författare vars böcker utkommer över hela världen. Såväl En ovanligt torr sommar som En förgiftad man har tilldelats Svenska Deckarakademins pris för bästa utländska kriminalroman. 

Till hösten utkommer Förödande konsekvenser – den 26:e boken med Alan Banks. En pojke från Mellanöstern hittas nedtryckt och död i en soptunna i Eastvales ruffigaste kvarter.  Vem är pojken? Och var kom han ifrån? Samtidigt hittas en heroinmissbrukare död av en överdos i ett område där ett köpcentrum ska byggas.