Bokförlaget Forum, 2021-02-24

Foto: Lisa Wikstrand

Klubben för lyckliga slut – feelgood med sorgkant

Nu utkommer Caroline Säfstrand med sin sjätte roman Klubben för lyckliga slut. Precis som de tidigare är den fylld av hemligheter och härligheter. Carolines böcker kretsar ofta kring familjehemligheter, trasiga relationer och vänskap som helar. Caroline Säfstrand skriver feelgood med sorgkant. Hur sorgliga får feelgoodromaner egentligen vara?

Caroline Säfstrand:

– De kan vara sorgliga om det finns ett löfte om ett bra, hoppfullt slut. Jag vill genom mina böcker peppa, boosta, visa att livet går att förändra, att det mörka kan bli ljust och att det aldrig är försent att göra om och göra rätt. Jag går ner på djupet för att få mina romanfigurer att växa, utvecklas och kännas trovärdiga. Läs hela intervjun på selmastories.se

Caroline intervjuas av Soraya Lavasani:

Om Klubben för lyckliga slut

Tre kvinnor befinner sig vid ett vägskäl i livet när de får en reklamlapp på sina bilar. Det är en inbjudan till skrivkursen ”Klubben för lyckliga slut”. Ingen av dem tänker gå dit, men de hamnar där ändå.

Cecilia har förlorat sin man i alldeles för tidig ålder och vet inte hur hon ska komma vidare. Lisbeth längtar efter mer än sitt förutsägbara äktenskap. Ivy är trött på att alltid oroa sig och önskar att hon var mer som alla andra. Även kursledaren Sam har ett och annat att bearbeta.

En dag i veckan träffas de i klubben, som får oväntat stor betydelse för dem alla. Djupa hemligheter från det förflutna nystas upp och med pennan som verktyg lär de sig att älska, leva och skratta igen. Deras liv tar nya riktningar. Men kommer de att kunna forma sitt eget lyckliga slut?

Om Caroline

Caroline Säfstrand bor i Helsingborg med familj och hundar. Utöver sitt författande är Caroline Säfstrand journalist och driver tillsammans med Jenny Fagerlund podden Feelgood med Jenny & Caroline. I juli utkommer en ny roman Vingården för vilda drömmar – om fyra människor vars vägar korsas på en skånsk vingård.

De nya böcker som Caroline själv tänkt läsa är: Lektioner i kärlek av Lucy Dillon och Elsas husdröm: En sommar, en sorg och tusen loppisar av Elsa Billgren.